Üzemeltető: Blogger.

Vitalcare Natural Bio sampon és balzsam


Minél szebb összetevőjű hajápolási termékeket használok, annál kevésbé zsírosodik a hajam. Hosszas idő után erre jöttem rá, miután a múltkor volt egy mellényúlásom. Na nem a címben látható termékekről van szó, a Vitalcare Natural Bio sampon és balzsam éppen a pozitív példák, amiket a hajam és a fejbőröm is nagyon szeret. 

A Vitalcare olasz márkáról azt kell tudni, hogy nem rég jelent meg Magyarországon, egyelőre két, a bejegyzésben is szereplő Natural Bio és Luxury Argan termékcsaládjával, a DM-ben és a takemeshop.hu oldalon vásárolhatók meg. Kinn egyébként jelenleg már 15 termékcsalád kapható. A Natural Bio vonal termékei nem tartalmaznak PEG emulgálókat, parabéneket, mesterséges színezéket és szilikont sem, a sampon ezeken kívül pedig SLS-t, SLES-t sem. Hogy ezek miért nem jók, ha megtalálhatók a termékeinkben, arra egy külön bejegyzésben kitérek majd máskor. 

A termékcsalád samponját és balzsamját nyílt lehetőségem tesztelni, aminek nagyon örültem a bevezetőben említettek miatt. Visszafogott illatuk van, citrusok és kamilla keveredése, utóbbi nem csoda, hiszen kamilla kivonatot tartalmaznak. A kamilla kivonat mellett zab gondoskodik a haj hidratálásáról, a benne található panthenol pedig erősíti a hajat és serkenti a növekedését. 


A sampon áttetsző, könnyed állagú, jól, de mégis kíméletesen tisztít. Az SLS mentességének köszönhetően nem habzik annyira, mint az átlagos samponok, ez sokakat zavar, de van két megoldás is erre. Az egyik, hogy miután a kezünkbe nyomtuk a sampont keverjük el vízzel mielőtt felvinnénk a hajra, a másik, hogy kétszer mossuk meg a hajunk, a második alkalommal már jobban fog habzani a sampon, így sem annyira, mint a többi, de meg lehet szokni, sőt számomra már egyáltalán nem hiányzanak az annyira habzó termékek.

A balzsam puhábbá teszi a hajat, és könnyebben kezelhetővé. Gubancolódásra hajlamos hajnál egy kis gubancolódásra lehet számítani, mert ugye szilikon, ami ez ellen sokat segít, nincs benne, de ha ilyesmivel küzdötök, akkor ajánlom a Tangle Teezer fésűket, kisebb csodák a haj számára. Állagra számomra különös, kinyomva a kezünkbe még olyan testesebb, krémesebb, de felkenéskor, mintha pillanatok alatt beszívódna a hajba, anélkül, hogy elnehezítené, le kell mosni persze 3-4 perc hatóidő után. A legtöbb balzsamot én nem kenem általában a hajtöveimhez, csak a teljes hajhosszra, nehogy gyorsabban zsírosodjon, ennél azonban nem kell ettől tartani, nem vettem észre, hogy hamarabb zsírosodna a hajam tőle. Amit a kettő együttes használata után el tudok mondani, hogy a hajam szép fényes, puha, 4-5 napot is kibír két mosás között. 


Szeretitek a bio samponokat? Milyen sampont és balzsamot használtok jelenleg?

4 megjegyzés

  1. Én szeretem a bio samponokat. Ez a márka is szimpatikus, csak a kamilla miatt nem annyira, mert félek, hogy sötét hajnak nem barátja. Jelenleg az Esszencia Natúr sampont próbálgatom, és nagyon bejön, ráadásul magyar termék. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hallottam még erről a márkáról, de mindenképpen utánanézek és lehet amikor ez elfogyott teszek vele egy próbát :) Köszönöm az infót!
      Hogy a kamilla kivonat a samponban mennyire halványít nem tudom, szerintem samponban nincs annyit a hajon, hogy halványítson, talán a balzsam... de nem igazán vettem észre a saját hajamon, lehet sötétebben persze látszana.

      Törlés
  2. Imádom ezt a termékcsaládot, megmentette a hajamat! :-)

    VálaszTörlés