Üzemeltető: Blogger.

Pattanások ellen teafa olajjal

Szerintem a bőröm sem szereti a ZH-s időszakokat, ugyanis az utóbbi 3 hétben teljesen megbolondult. Nagyon ritkán van olyan, hogy teljesen "szép", tiszta a  bőröm, egy-két kisebb pattanás általában van az arcomon, amit a karikákon kívül el kell fednem korrektorral. Havonta egyszer szokott csak egyszerre több, mint egy-kettő kijönni, most még nem volt esedékes az arcom azonban csatatérré változott. Gondoltam na jó, ez így nem mehet tovább! Egy már régen kinézett dologgal, a teafa olajjal vettem fel a harcot a pattanások ellen. Ha kíváncsi vagy milyen eredménnyel olvass tovább!

Sokáig az Aromax teafa olajjal szemeztem, amikor elmentem a polcok előtt, de végül a Rossmanban kapható Altapharma teafa olaját vettem meg. 30 ml-es kiszerelésű, jó sokáig elég lesz, 800-900 Ft körüli áron kapható. 


Én eddig nem is tudtam, hogy mennyi mindenre jó. A doboza hátulján elég sok felhasználási módot ajánl. Ezeket írtam le ide nektek:
Felhasználási ajánlat:
Tisztátalan (annyira idegen ez a szó tőlem) bőr ápolásához és tisztításához: tisztátalan bőr kíméletes és antiszeptikus ápolásához és tisztításához (pattanás, mitesszer) Arctisztító tejhez,  vagy arcvízhez adjunk néhány cseppet(20csepp/100ml) és kenjük be a bőrt. 
Száraz bőr ápolásához: Készítsünk ápoló fürdőt 1-2-szer hetente 10 csepp teafaolaj és 1-2 evőkanál olívaolaj keverékéből.
Haj és fejbőr ápolásához: Száraz vagy zsíros haj ápolására adjunk néhány csepp teafa olajat a kedvelt samponunkhoz. Korpásodásnál és fejbőr irritációnál javulás érhető el vele. 
Száj- és torokfájáshoz , friss lehelethez: 3-5 csepp teafa olajat adjunk a gargarizáló vízhez. Ez a szájvíz hosszú órákra frissíti a leheletét. 
Rovarcsípés és kisebb bőrirritáció esetén: Az érintett bőrfelületre vigyünk fel 1-2 csepp teafa olajat. Ápol, hűsít, és csillapítja a viszkető érzést.
Láb- és hónalj szagtalanításhoz: néhány csepp teafa olajat adjunk a fürdővízhez.
Masszírozáshoz: 3 evőkanál olívaolaj és 5 csepp teafa olaj keveréke.

Eddig csak a "tisztátalan" bőr ápolására próbáltam, de a zsíros haj ellen is biztos kipróbálom majd, illetve tavasszal, nyáron és kora ősszel itt vidéken, amikor nem Pesten vagyok, jó pár csípést össze lehet szedni ( a házunktól nem messze vannak tavak, képzelhetitek...), úgyhogy azt is letesztelem majd szúnyogszezonban, mert nincs mindig itthon kenőcs a csípésekre. 


A pattanások ellen én úgy használom, hogy minden este arctisztítás után 1-2 csepp teafa olaj és kb. 6-8 csepp víz keverékét viszem fel a problémás részekre egy fültisztító pálcika segítségével. A maradékot az orrom két oldalára a mitesszeres részre. A pattanások nagy részét leszárítja már másnap reggelre, a makacsabbakra 2 nap kell, hogy igazán hasson, de már az első használat után látványos. A pirosságot lehúzza reggelre. Egyelőre ilyen felhasználással nagyon jól bevált. Ha majd már nem kell miket kezelni vele, vagy csak 1-2 pattanást, akkor tonikként, kicsit hígabban fogom használni. Kíváncsi leszek, akkor mennyire segít majd  a pattanások megelőzésében.

Nektek van valamilyen tapasztalatotok vele? Esetleg mik váltak be pattanásokra?
Puszi,
Nóra

1 megjegyzés

  1. Szia!
    Én imádok mindent, ami teafaolajos! :) Nekem anno nagyon problémás volt a bőröm, és hiszem, hogy (legfőképpen) a teafaolajos szappannak köszönhetem azt, hogy rendbe jött. Csodaszer!!
    Mitesszerek ellen pedig ajánlom ezt: http://oceanbluevi.blogspot.com/2014/11/azok-franya-miteszerek.html :)

    VálaszTörlés