Üzemeltető: Blogger.

Essence vs Maybelline zselés tusok + ecseteik

Ha láttátok a Glamour-napi haul videóm, akkor már tudjátok, hogy beszereztem a Maybelline zselés tusát. Már régen is szemeztem vele, még mikor elsőnek vettem zselés szemhéjtust, de akkor az Essence termékére esett a választásom a márka tusecsetével. Most viszont nem tudtam ellenállni a Maybelline-esnek, hiszen féláron tudtam hozzájutni. Ígértem egy tesztet róla, de gondoltam érdekesebb lesz, ha egy összehasonlításban teszem meg mindezt. A két márka fekete zselés tusát, a Midnight in Paris-t, és az Intense Black-et, illetve a hozzájuk tartozó ecseteket vetem össze.


Tusokról: 
Csomagolás:
A Maybelline tusa és ecsete együtt kapható, a képen látható dobozban érkeznek. Itt található a leírás a tusról, összetevőkről. Maga a tus egy kis homályosított üvegtégelyben érkezik fém kupakkal. Nagyon kis csinos elegáns. 

Az Essence tus szintén üveg tégelyben érkezik, neki műanyag kupakja van. A boltok polcain így találjuk, nincs plusz dobozos csomagolás, így sokkal kevesebb információt is kapunk a termékről. Az ecsetet itt külön kell megvennünk.

Használat:
Sokan félnek a zselés tusok használatától, én is így voltam vele, féltem, hogy nem tudok majd precíz egyenes vékony vonalat húzni az ecsettel. De már elsőre is sikerült! Persze itt is gyakorlás teszi a mestert, ugyanúgy, ahogy a többi tusfajtára is igaz vagy akármire a sminkelés terén, vagy az életben. Szóval tényleg könnyű használni, ha valaki ódzkodik tőle, szerintem akkor is próbálja ki. Én sokkal jobban megkedveltem őket szinte minden szempontból, így a használatban is, mint a többi tust. Arra ügyeljünk csak, hogy ne vegyünk fel túl sokat a tusból az ecsetre, ez az Essence-nél nehezíti egy picit a dolgunk inkább.


Tartósság:
A Maybelline 24H tartóssággal van hirdetve. Ennyit az én szemhéjamon nem bír (nem is próbáltam még, nem alszunk sminkben!!!), kb. olyan 10-12 órát viszont igen minden elkenődés nélkül, minimális kopással. Ez az én szemhéjamon csodás teljesítmény, mert egyrészt olajos a szemhéjam, másrészt rejtett is, szóval nagy a terhelés. Emellett a szemem néha érzékenységi rohamot kap és elkezd könnyezni, így a kis farkinca ennek is ki van téve, de szépen bírta. Ugyanakkor megjegyezném, hogy leginkább ez a rész kopik el nap végére nálam.
Az Essence nem ígér előre semmit számokban, de ugyanolyan tartós, szintén bírja a 10-12 órát. Talán kis negatívum, hogy a cicafarok jobban elkopik nap végére. Ha egész nap mászkálok és csak este esek haza, akkor van, hogy egy tusfilcet bedobok a táskámba, hogy kijavítsam, ha esetleg megfakulna a farkinca.

Ne haragudjatok az Essence már megviselt csomagolásáért és tartalmáért.

Szín:
Már említettem az árnyalatok neveit, az Essencé 01 Midnight in Paris-t, a Maybelliné 01 Intense Black. Mindkettő gyönyörű koromfekete szín. Nagyon nem is látszik különbség a kettőben. 

A vonalakat a saját ecsetükkel húztam.

Dörzsölés teszt:
Eléggé erősen dörzsöltem a kezem, a szemhéjunk soha nincs kitéve ilyen erős dörzsölésnek. A szín megfakult ugyan mindkettőnél - a Maybelline-nél egy kicsit jobban kopott - de nem kenődött el egyik sem. 

Vízállóság teszt:
Vízállóak-e? Igen! Mindketten remekül állták a próbát.
(Véletlen ezt kihagytam és egyből a 3. tesztet próbáltam, ezért nem az eredeti swatch látható itt)

Vízállóság dörzsöléssel:
Meg akartam mutatni, hogy milyen sima vízzel lemosni. Lehetetlen! Na jó, ha fél óráig sikálom talán lejön teljesen, de már fájt a kezem.  Ezt a próbát Maybelline egy csöppet jobban bírta. A csomagolása az eltávolítást vízálló szemfestéklemosóval ajánlja. Nekem sima szemfestéklemosóval is lejön, az Essence is, de nem biztos, hogy mindegyik lehozza., ezt nem tudom.

Azt tehát láthattuk, hogy tusokban csak pár apró különbség van. Lássuk az ecseteket!

Ecsetekről:
Talán a "gyakrabban előforduló" tusecset az Essencé, hiszen inkább ferde tusecseteket kínálnak a boltok. Nekem még az előző szortimentes van meg, azóta megújították (nem tudom miben más a színén kívül). Az Essence ecsetének szálai rugalmasabbak, a Maybelline szálai szinte alig hajlanak el, mereven állnak, egyénfüggő, hogy ki melyiket szereti jobban. A kezemre vékonyabb vonalat húztam Az Essencé-vel, a szemhéjamon ezt nem veszem annyira észre, de van akinek ez is fontos lehet. Nagyon szeretem egyébként használni a szemöldököm megerősítéséhez. Ami igazán vonzott a Maybelline tusban az a mellé járó ecset, mert annyira sok ilyen tusecsetet nem igazán találtam. Eddig telitalálat, egyszerűen imádom! Sokkal kisebb, mint a hosszúsága, mint az ecset feje, de az ecsetek vékonysága szinte azonos.



Egymáshoz viszonyított méret
Ha választanom kéne, akkor hajszál híján ugyan, de a Maybelline ecsetét választanám, mert a méretéből adódóan sokkal könnyebben "hozzáférek" a szemhéjamhoz. 


Árak:
Essence : tus - 800 Ft körül
                ecset - 500 Ft

Maybelline : tus+ ecset - 2500 Ft körül

Ti melyik tusfajtát kedvelitek leginkább? Ti tudtok dönteni Essence vagy Maybelline?  Ha esetleg másik zselés tussal van tapasztalatotok írjátok meg! A Catrice-ről is sok jót hallottam, az ecsetéről is, az ára pedig valahogy a kettő között található. 
Puszi,
Nóra

6 megjegyzés

  1. Én az Essence tust még nem használtam, de a Maybelline a kedvencem, tökéletes. :)
    Az Essence ferde ecsetét én is szeretem a szemöldökömhöz használni, egy Sleek paletta matt szürkés barnájával töltöm ki a hiányos részeket. A Maybelline tusecsetével nekem kicsit nehéz dolgozni, de de befogtam arra, hogy a belső szemzugba viszem fel vele a világos színeket :)
    Én is készítettem a Maybelline tusról egy tesztet még régebben, ha gondolod nézd meg :)
    http://beautylamourblog.blogspot.hu/2013/04/maybelline-lasting-drama-gel-allagu.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. számomra is tökéletes! :)) Nekem eddig bevált a Maybelline ecset, de tök jó ötlet így felhasználni :))

      Törlés
  2. nekem van essence meg Catrice tusom + ecsetem is, a Catrice mérföldekkel jobb mint az essence, az ecsete is szuperebb, kétvégű, szóval van ferde ecsete is, meg ilyen tűhegy ecsete is, igazából mint egy rúzsecset úgy néz ki a másik feje! :D de sokkal jobb, mint az essence szerintem! :) a Maybelline-nel én is szemezgetek már egy ideje, igazából nekem az a legnagyobb bajom az essence-szel is meg a Catrice-szel is, hogy beszáradnak és akkor már nehezen kezelhető akármilyen jó az ecset! tudsz valami megoldást ajánlani a problémámra? :) olvastam, hogy meglehet mikrózni, ki is próbáltam, igaz akkor, az egyszeri használatra bejött, de utána ugyanúgy beszáradt! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy emlékeztem a Catrice ecsete is csak egyvégű :o Majd lecsekkolom, úgyis ecsetkészlet-bővítést tervezgetek :))
      Az én Essence-em is mintha már kicsit sűrűbb lenne mint kéne, gondolom a száradástól. A mikrózás mellett én a következőket hallottam:
      - keverjünk bele pár csepp szemcseppet /glicerint / valamilyen olajat (babaolajat írtak ha jól emlékszem)
      - a másik meg forró vízbe tenni, de ez gondolom hasonló hatású, mint a mikró

      Törlés
    2. csekkold le mindenképp, tényleg megéri, azt hiszem 700 ft körül van, és kétvégű, szerintem abszolút megéri! :)
      a szemcseppes/olajas módszert kifogom próbálni, hátha jobban beválik, mint a mikró, mert ahhoz még elég sok van benne, hogy kidobjam, sajnálnám.. pedig tényleg csak pár hónapja vettem (kb. 3 hónapja) és mindig jól visszazártam, hogy esélye se legyen beszáradni, de ugye ebben van az üzlet! :D beszárad, úgyis vesz az ember másikat! :D
      köszönöm a tanácsokat! :))

      Törlés
    3. Szívesen !
      Majd írd meg, ha kipróbáltad, de szerintem énis kifogom:))
      Hát igen ez az üzlet. De szomorú,ha valaminek mondjuk több mint a felét ki kell dobni, lenne inkább kisebb kiszerelésű, ha az élettartama rövid.

      Törlés