Üzemeltető: Blogger.

Májusi kedvencek


Az utóbbi időben nem csak a blogra, de a szépségápolásra sem volt annyi időm. A sminkem általában nagyon egyszerű, korrektor, szempillaspirál, szemöldökceruza és egy természetes pirosító kombinációjából állt. A korrektoron kívül, ami még mindig a Catrice Camouflage korrektor, Glamour-napi szerzeményeim használtam mostanság. 
A Rimmel Colourist szempillaspirálja nem az a fajta, ami az elején túl folyós és kis idő kell ahhoz, míg jó állagú lesz, ez pont az ellentéte, az elején tökéletes volt, így kb. 2 hónap után érzem, hogy óvatosabban kell bánnom vele mint az elején, mert összetapaszthatja a pilláim. Egyébként még most is használható, és szép hosszú, dúsabb pillákat eredményez, csak vigyázni kell vele. Elméletileg rendszeres használat mellett beszínezi a szempillákat, de az én sötét pilláimon ezt nem lehet észrevenni szerintem még nagyítóval sem.

A szemöldököm szerintem sokat fejlődött az elmúlt egy évben, kívülről talán kicsi a változás, de belülről nagyobbnak érzem, főleg mert sokkal jobban megbékéltem már vele, mint korábban. Jelenleg csupán egy szemöldökceruzával, a L’Oreal Brow Artist ceruzájával csinosítgatom reggelente. A színe pont jó, nem túl sötét, de nem is annyival világosabb, hogy elüssön. A keménysége szintén tökéletes, nem túl puha és folyós és nem is karcolósan kemény. Szerintem majd egy összehasonlító bejegyzésben találkozhattok legközelebb vele. 

 Érdekes, hogy mikor ennyire lerövidült a sminkelési rutinom, a pirosító pont megmaradt. Szerintem ennek nagyban köze van ehhez a csodás Maybelline darabhoz. A 90 Coral Fever árnyalata tökéletes tavaszi-nyári hétköznapokra, az arany csillámoknak köszönhetően igazán üdévé varázsolja az orcákat. Szerencsére a csillámok nagyon aprók, így a végeredmény szép természetes. Bővebben itt írtam róla.


Innentől kezdve nagyon vegyesek azok a termékek, amiket nagy előszeretettel használtam májusban. Shakira Elixir parfümével már sokszor találkozhattatok, több kedvences bejegyzés mellett egy külön két Shakira illatnak szánt bejegyzésben is. Lassan a 30 ml-es kiszerelés aljára érek, de egyike azon parfümjeimnek, amit biztosan újra fogok vásárolni. Igazi tavaszi-nyári illat orientális, meleg, de közben virágos jegyeivel. A másik kedvenc illatom a kókusz lett, ezt parfümben nehezen tudnám magamon ennyire dominánsan elképzelni, tusfürdőként viszont nagyon szeretem. Jelenleg az Yves Rocher kókuszos tusfürdője varázsol karibi hangulatot esténként a fürdőszobámban.

Ahogy jött a nyár, úgy nőtt az ombre frizurainspirációk száma a Pinterest tábláimon. Májusban el is szántam magam, és ismét ombre hajam lett, így viszont sokkal nagyobb figyelmet kell szentelnem a hajvégeimnek, amik a leszívás miatt szárazabbak lettek. Az Inecto Naturals argán olajos hajvégápolóját kezdtem el használni, ami a csodás illata mellett hidratálja és puhábbá is varázsolja a hajvégeim. Hajmosás után csak úgy szívja magába a hajam. Augusztus 31-ig egyébként minden egyes Inecto Naturals termék vásárlása után 7Ft a Noé Állatotthonnak megy.

Arcápolás kategóriában több kedvencet is tudnék választani, de talán leginkább a Bioderma Cicabio SPF 50+ regeneráló és fényvédős arckrémét kedveltem meg. Hogy miért arról pont a múlthéten már egy részletes bejegyzést is írtam, így most itt részletesebben nem is írnék róla, csak azt linkelném.


Nektek mik voltak a kedvenceitek az utóbbi időben?

3 megjegyzés

  1. Szigethy Orsolya2016. június 7. 10:40

    Jó kis poszt, a sminkrutinom nekem is a nagy meleg miatt leredukálódott. Ja és én is nyomkodom a pattanásaim, tehát egy Cica krém nekem is elkelne. Köszi a tippet.

    UI: Én a hajamra hajmosás után max. 3 csepp argán olajat szoktam rakni. Nem nehezíti el a hajam, nem is törik, és más lesz a textúrája. Különben szárazon, ha nagyon kócos vagyok akkor a Loréal Elseve Extraordinary Oil hajolaját használom. ( Festett hajra való is van belőle) Szerintem szeretnéd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd utánanézek ennek a hajolajnak is, bár nálam nagyon lassan fogynak :)) Az argán olajas tippet is köszönöm, már régóta ki akartam próbálni, talán majd most.

      Törlés
    2. Szigethy Orsolya2016. június 15. 13:23

      Az Elseve olaj sajnos nem szilikonmentes, utólag gondoltam arra, hogy te elsősorban olyanokat használsz.:)

      Törlés