Üzemeltető: Blogger.

Új év, új kinézet!


Az előző évösszegző bejegyzésben már említettem, hogy készülőben van a blog új kinézete. Úgy gondoltam, bár nagyon szerettem az eddigit, az új év tökéletes időpont lesz a váltásra. A mostani kinézetben elég sok munkám van, karácsony másnapján kezdtem el keresni egy ingyenes template-et, amit aztán napokon keresztül alakítgattam sajátomévá. Összességében végül nagyon tetszik, de remélem a következőt már magam állítom össze, mert hogy az egyik tervem az évre, hogy megtanuljak weboldalakat szerkeszteni. 


Pár szót az új elemekről az oldalon. Felülre került egy navigációs sáv, ahol a menüpontok kaptak helyet, a social media ikonok, amelyekre kattintva egyből eléritek a blog Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest vagy Bloglovin oldalát, és a keresés.

A fejléc is változott, igyekeztem a kinézet színeihez, amelyek a világosszürke, sötétszürke, fekete és egy csipet ciklámen, illeszteni, illetve tiszta, egyszerű hatásúra elkészíteni. Ezen még egy kicsit lehet alakítgatom majd, de ez a legkevesebb, legegyszerűbb változtatás.

A jobb oldali sávban újdonság a kategóriák mező, ahol a szépségápolással kapcsolatos bejegyzéseket igyekeztem külön-külön szedni, így megkönnyítve nektek, ha egy-egy témában szeretnétek átnézni a bejegyzéseket. Ezekkel a kis ikonokkal szerintem nagyon édes lett, megérte azt a másfél-két órát elbíbelődni vele.

A címkékben szintén változás történt, kiszűrtem mindent és csupán a márkákat hagytam meg benne, tehát ezek segítségével a márkák közt tudtok gyorsan keresni. Gondolkoztam azon is, hogy a ruha- és kiegészítőmárkák idekerüljenek-e, egyelőre azonban úgy gondoltam, ide is csak a szépségápolással kapcsolatos márkák kerülnek. Mit gondoltok erről?

A blog alján van még egy mutatós dolog, nekem legalábbis nagyon tetszik, az instagram widget (utánakerestem mi ez magyarul: minialkalmazás) a legutóbbi képem teszi ki random sorrendben. Az egeret ezekre víve megmutatja a 'szivecskék' és kommentek számát, a képre kattintva pedig a kép instagram oldalát nyitja meg új ablakban.

A bejegyzéseknél szintén van egy kis változás a 'You might Also Like', azaz ajánlott bejegyzések a tovább utáni teljes poszt alatt jelennek meg ezentúl.

Ennyit az oldal felépítéséről, írjátok meg, hogy nektek tetszik, nagyon kíváncsi vagyok! Ha bármi hibát észleltek esetleg, akkor megköszönöm, ha szóltok, hogy mihamarabb ki tudjam javítani!


Ígértem még, hogy pár bloggal kapcsolatos tervem megosztom veletek, ami ezt az évet illeti. Szeretnék heti minimum 2, de inkább 3 bejegyzést készíteni. Szörnyű vagyok előre készülés tekintetében, de megpróbálok majd - főként ha húzósabb időszak következik - előre megírni néhány bejegyzést.

Ahogy így a kategóriákat rendezgettem észrevettem, hogy bizony a haj-, bőr- és testápolás keveset van jelen, pedig sok terméket használgatok, csupán írni kellene róluk, így szeretnék több ilyen bejegyzést, hogy tesztek is szülessenek és ezekkel a termékekkel ne csak kedvencek között találkozzatok.

Az outfitek tavaszig kényesek, kevés lesz belőlük az biztos, de a jobb idővel ismét szeretnék belelendülni.

Manikűrökben szeretném, ha a kézügyességem továbbfejlődne, ezért biztos sok ilyen bejegyzésre lehet majd számítani, illetve lesznek, amelyekről videót is felveszek.

A videóknál említettem a tegnapi bejegyzésben, a cél, hogy tartalmasabb, izgalmasabb, nem csak leülök és sokat beszélek videók legyenek. Ezek persze több időt, és munkát igényelnek, de megérik majd szerintem. Hogy mennyi videó lesz azt nem tudom, jó lenne, ha egyszer beállna egy rendszer, de ez majd sok külső körülménytől is függ.

Pinterestem eddig is volt, de régebben keveset használtam, az utóbbi időben azonban nagyon rákaptam, ezért létrehoztam egy blogos Pinterest oldalt és arra gondoltam, hogy havonta egy bejegyzésben összegyűjtöm majd a kedvenc inspirációul szolgáló képeim egy bejegyzésben. Ennek formátuma szerintem az első megírásakor fog kialakulni.

Az új Tippek bloggereknek bejegyzés is érik, sok új hasznos minialkalmazás van, pár hasznos oldalt felfedeztem nemrég, és a hosszas órákon át elmerülés a kódolásban is tanítottak ezt-azt.


Egyelőre ennyi lenne. Sok ötletem van még, remélem sikerül is őket megvalósítani!

Ha van bármi ötletetek, kérésetek, hogy mit olvasnátok, látnátok szívesen, írjátok meg!

12 megjegyzés

  1. Nagyon jó lett, a fejléc betűtípusa nagyon tetszik :) És a kategóriák is nagyon helyesek :)

    VálaszTörlés
  2. Jaaaaaaj, nagyon tetszik az új kinézet! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik az új kinézet! :))

    VálaszTörlés
  5. Szuper lett és letisztult szerintem is! :)

    VálaszTörlés
  6. hűűűű nagyon jó lett! szuper, gratulálok hozzá :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó lett, a fejléc és a kedvencek alatt az ikonok nagyon tetszenek. Egyébként tök fura, mert mielőtt pár hónapja sablont váltottam csekkoltam azokat a blogokat, akiket olvasok, nehogy ugyanolyan legyen, mint valaki másé, és a korábbi sablonod volt az egyik esélyes, de mikor láttam, hogy ez van mást néztem. Erre most te váltottál pont arra, amire én is - hasonló az ízlésünk :D:D Ügyes vagy, én is megszenvedtem a kódolással :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ezek szerint tényleg nagyon hasonló :D Fel sem tűnt, hogy a blogodon ez a sablon van XD

      Törlés