Üzemeltető: Blogger.

Essence I ♥ Nude - My favourite tauping


A nyár elmúltával kezdtem megunni és túl barnának érezni a bronzosítóim. Ekkor jutott eszembe, hogy Andinál és Fruzsinál is olvastam még régebben az Essence egyik szemhéjpúderéről, amit kontúrozásra használnak. A Glamour-napokon kis szerencsével sikerült rá lecsapnom. Ugyan nem telt el sok idő mióta ezt a csodát megvettem, de azóta szinte minden nap használtam hol arckontúrozásra, hol szemhéjpúderként, így gondoltam nem várok többet és beszámolok a tapasztalataimról. 

A szemhéjpúder amiről szó van - bár a címben is láthatjátok - a nem olyan régi, Essence I  Nude vonal 05 My favourite tauping árnyalatnevű darabja. A csomagolása nekem jobban tetszik, mint a hagyományos Essence monóké, a fedele jól záródik, viszont szerintem óvatosan kell bánni vele, mert nem tűnik annyira strapabírónak. A táskámba csak simán nem dobnám be, főleg hogy mostanában mindent bedobáltam, nem bírná azt, ami ott van...



Égetett szemhéjpúderekről van szó selyemfényű finishsel, előbbinek köszönhető a jó pigmentáltsága., utóbbi pedig ennél az árnyalatnál pont nem annyira jön ki. A csuklómon egy húzással alap nélkül, illetve eldolgozva láthatjátok. Az állaga kellemesen púderes, sajnos eléggé porzik, de úgy vettem észre, hogy ecsetfüggő is mennyire. 

Bár alapjáraton szemhéjpúderről van szó, a hideg szürkés-barnás, taupe színe tökéletes a világosabb bőrűeknek kontúrozásra is. Én főként emiatt vásároltam meg, így használtam többször, sőt használom mióta megvan minden nap. Őszintén szólva erre jobban be is vált. Mesés vele kontúrozni, annyival szebb, mint egy bronzosítóval. A lenti kép pár órával azután készült, hogy felkerült, így látható (már amennyire a kép engedi), hogy mennyire szépen megmaradt. Főként alapozó fölé működik jól, amikor van mibe beletapadnia a pornak, így hosszantartóbb lesz. Délután még látni szoktam a kontúrt, kicsit megfakulva ugyan, de elég szépen fennmarad, mire hat körül hazaérek már eltűnik. Ez a teljesítmény szerintem nem olyan rossz. 

Szemhéjpúderként elsősorban a mélyítővonalban szoktam elsatírozni a szemsmink széleinek elmosására. A lenti sminkben is így használtam, bár nem használtam alapot, így sok a sminkből nem maradt mire fotózáshoz értem, illetve a kamerám sem annyira adja át a természetesebb sminkeket. Egy csalóka is a kép, mert az árnyék egy része a rejtett szemhéjamnak köszönhető, de mindenképpen hozzátesz a szemhéjpúder is. A púderessége miatt egész szemhéjra nem annyira szeretem használni, de ki tudja mi lesz később. Összességében szemhéjpúderként sem olyan rossz, alap kell alá, hogy tartós legyen, de kontúrozáshoz az igazi!



Ha szemhéjpúderként néznénk nem kapna ennyit, talán 3.5/5-öt, így viszont hogy kontúrozásra is használható 5/5.

Értékelés
♥♥♥♥♥

Próbáltátok már valamelyik I ♥ Nude szemhéjpúdert?
Mit használtok kontúrozásra? 

2 megjegyzés

  1. Szuper kis termék az tuti. :) Nagyon jó lett a smink is.

    Én most a Catrice kontúrpalettát és a MUR palettáját használom. :)

    VálaszTörlés
  2. Már láttam pár blogon, hogy kontúroznak vele és eljátszottam a gondolattal h talán ki kelelne próbálnom nekem is. :DMost viszont látva élesben is... meggyőzőtt! :D Bár jobb lett volna Glamour napok előtt hogy egy picivel olcsóbban csempésszem haza. :D
    Használni egy Essence bronzosítót használok vagy egy sötétebb Essence alapozót, aminek szintén sárgásabb a színe pont mint a bronzosítoknak, de ott annyira bele tudom dolgozni a börömbe, hogy nekem személy szerint tetszik pláne egy bronzosítóhoz képest. :)

    VálaszTörlés