Üzemeltető: Blogger.

Hajnövesztés 1. - Ricinusolaj




Ha már az inspirációs képek közé kitettem, akkor gondoltam írok is róla. Ez a téma szerintem nagyon sokakat foglalkoztat.  Miért nem nőhet gyorsabban a hajunk?! Én is épp növesztem, már jó rég kezdtem, viszont igazán jó módszereim körül-belül október óta vannak. Azóta tényleg nagyon látványos a dolog, előtte szinte nem is tudtam növeszteni vagy ami nőtt letört vagy le kellett vágni az állapota miatt. Hogy miért és nekem mik segítettek azokat gyűjtöttem össze, de olyan hosszú lett, hogy több posztot érdemel a téma. Elsőként a nagy kedvencemről a ricinusolajról lesz szó.

A ricinusolaj egy nagyon olcsó, már régóta ismert csodaszer a hajnövesztésre. A patikákban kapható, 1 dl 200-300 Ft. Nemrég, amikor újra vettem, akkor a gyógyszertáros mondta, hogy nagyobb adagot, mint 1 dl nem nagyon adhatna ki, de mondtam, hogy hajra fogom használni és akkor számla nélkül kiadott 3 dl-t.

Ahogyan én használom:
Hajmosás előtt szoktam felvinni. A mikróban pár másodpercig melegítem, így sokkal folyósabb lesz, tehát könnyebb lesz felvinni a hajra, másrészt melegen jobban kifejti a hatását. Ha valakinek még így is túl sűrű lenne és gondot okozna a felvitele, akkor keverje egy kis olívaolajjal vagy napraforgóolajjal, ezeknek az állaga sokkal folyósabb. Először a hajtövekhez viszem fel, pár percig jól bemasszírozom a fejbőrömbe, hogy eljusson a hajhagymákig- a fejmasszázs önmagában is hasznos, hiszen felpezsdíti a vérkeringést-, ezáltal serkenti a hajhagymákat. A maradék ricinusolajat felviszem az egész hajhosszra, különösen figyelek arra, hogy a hajvégeimre elég jusson, mert a hajvégeimmel mindig sok baj van. Ha felvittem előveszem a hajszárítót és egy-két percig közepes fokozaton átfújom a hajam, hogy újra átmelegedjen a ricinusolaj. Mehet rá a folpack, majd a törölközőturbán, hogy a meleget benntartsa. Lehetőség szerint minél tovább fennhagyom a hajamon. Nálam a 2-3 óra a minimum ennél kevesebbre fel sem teszem. A természetes anyagoknál amúgy is kell idő, hogy kifejtsék hatásukat. Akinek napközben nincs ennyi idejük azok felrakhatják egész éjszakára. De ekkor kalkuláljuk bele, hogy a lemosása kicsit tovább tart, mint szokott.

Lemosás:
Ha letelt a beütemezett idő, akkor jöhet a lemosás. Nekem párszor már meggyűlt a bajom az olaj lemosásával, volt, hogy a hajam száradása közben vettem észre, hogy olajos maradt és mehettem újra megmosni, de már van egy bevált módszerem. Nálam az vált be, ha 2-szer (néha 3-szor) mosom meg a hajam, de nem a mindennapokban használt samponommal, ami mostanában már mindig valamilyen natúr darab, mert azok kevésbé is hozzák ki, és sajnálok is akkora mennyiségét kinyomni belőlük, mint amennyit én szoktam. Ezért Balea göndör hajra való samponját szoktam használni, ami olcsó, nagy mennyiségű, így sokáig elég és amúgy nincs semmi extra hatása a hajamra, a göndör/hullámos hajammal pedig semmit nem vettem észre, hogy csinálna. Ez a sampon nagyon jól le is hozza az olajat, és ráadásul annak ellenére, hogy jó nagy mennyiséget használok belőle, nem is fogy gyorsan.
Attól nem kell félni, hogy a fejbőrünk gyorsabban zsírosodna a haj. Én, ha természetes anyagokat használok és utána megmosom a hajam, akkor sokkal tovább bírja, mint bármely sampon-balzsam kombóval.

Szempillákra:

A szempillákra is ugyanolyan jó hatással van, tehát megerősít, dúsítja és serkenti a növekedését. Egy régi már nem használt szempillaspirál keféjével a legkönnyebb a felvitele. Itt, bár a spirálozásnál pont a nem, a gumis fejű spirált szeretem, valahogy úgy érzem az ilyen kefés végűnél, hogy magába szív valamennyit, a gumis keféjűről több is kerül a szempilláimra szerintem. Ha épp nincs spirál kefénk, akkor használhatunk fültisztító pálcikát is. Én éjszakára szeretem felvinni, mert sokszor napközben ki van már spirálozva a szempillám és akkor most lemosni mindig mikor hazaérek a suliból… sok meló és esetleg kevesebb ideig is maradna fenn. Az eredmény rövid időn belül akkor igazán látványos, ha minden nap használjuk. Tavaly érettségik között, mármint írásbeli és szóbeli között, mikor a szóbelikre lázasan tanultam, akkor minden nap felkentem reggel és fenn volt egész nap. A szempilláimmal mintha csoda történt volna, tényleg hosszabbak lettek, kevésbé hullottak (régen szinte naponta találtam a szemem alatt 1-2 pillát), megerősödtek. Most, hogy belegondoltam lehet, megint végigviszek egy ilyen intenzív kúrát.

Azt hiszem mindent beleírtam, de ha kérdésetek lenne írjátok meg nyugodtan. Tényleg ez volt az egyik legjobb segítség a hajnövesztésben, úgyhogy ajánlom mindenkinek.

Puszi,
Nóra

6 megjegyzés

  1. A ricinus olajra neked is az van írva, hogy" Erős hatátsú hashajtó egyszerre bevenni"?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem írtak rá nekem semmit, de igen ha nem külsőleg használod ez lesz a hatása.

      Törlés
  2. Szia azt szeretném kérdezni , hogy a ricinus olaj nem korpásítja a hajat? A válaszodat előre is köszönöm! !:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nekem semmi ilyen gondom nem volt, illetve barátnőmnek sem, akinek amúgy hajlamos a fejbőre rá. :)

      Törlés
    2. Sőt el is felejtettem, kifejezetten jó is rá, ellene :)

      Törlés
  3. Szia. Te milyen sűrűn csináltad meg ezt a hajadon? :)

    VálaszTörlés