Üzemeltető: Blogger.

Otthon elkészíthető hajpakolások 2. rész – Kedvenc hajpakolásaim

Sziasztok!

Előző otthon elkészíthető hajpakolásos posztban a felhasználható alapanyagokról írtam, hogy milyen jótékony hatásaik vannak. Lent megtaláljátok hozzá a linket. Most pedig a személyes kedvenceimről írok, amiket leggyakrabban használok. 

Hajnövesztésre:
2 evőkanál ricinusolaj
4 evőkanál almaecet
1 evőkanál méz
csalán

Almaecetet felmelegítünk, majdnem forráspontig – óvatosan ha elkezd forrni nagyon büdös szag kezd el terjengeni - , majd levesszük a tűzről és beletesszük a (szárított) csalánt/csalánteát és hagyjuk, amíg jól kiázik. Aztán belekeverjük a mézet és a ricinusolajat, amelyet előre felmelegítettünk egy kicsit a mikróban.
Ricinusolajos poszt

Extra táplálásra:
1 db tojássárgája
1 evőkanál méz
2 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál joghurt

Nincs más dolgunk, mint ezeket összekeverni és kész is. Fontos, hogy ne melegítsük fel az alapanyagokat a tojás miatt.

Zsíros hajra:
3 evőkanál almaecet
2 evőkanál citromlé
1 liter víz

Csak össze kell önteni a 3 alapanyagot. Hajmosás után, ha balzsamozol is, akkor azután öblítsük át a hajunk vele. Nem kell félni az almaecet illata nem fog érződni.

Száraz hajvégeimre:
1 evőkanál ricinusolaj
1 evőkanál olivaolaj

Összekeverjük őket, majd a mikróban egy kicsit megmelegítjük, így könnyebben eloszlatható lesz, és felvisszük a hajvégekre, de ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor az egész hajhosszra is felvihetjük. Zsíros hajúaknak sem kell attól félni, hogy jobban zsírosodni fog a hajuk, de ügyelni kell a kimosásnál, hogy jól kimossuk.

Ezek lettek volna a kedvenceim, ha nektek is van valami jól bevált receptetek, akkor írjátok meg kommentben, illetve ha kipróbáltátok valamelyiket írjátok le a tapasztalataitokat.
A következő részben arról írok majd, hogy is én hogyan, mikor, milyen gyakran használom, hogyan teszem fel, meddig hagyom fent, mivel mosom ki ezeket a pakolásokat… Ha esetleg ilyesmi kérdésetek van, írjátok meg és akkor biztosan nem marad ki a következő posztból.

Előző poszt:
Otthon elkészíthető hajpakolások I. 

Puszi,
Nóra

Nincsenek megjegyzések