Üzemeltető: Blogger.

Fényvédelem, regenerálás, hegesedés csökkentése egy krémben - Bioderma Cicabio SPF 50+


Pár hónapja nálam az arcápolás került a középpontba. Rengeteget olvastam a témáról, és millió terméket néztem át, hogy ezek segítségével helyes arcápolási rutint alakítsak ki a bőrtípusomnak és problémáimnak megfelelően hatásos, szép összetevőjű termékekkel. Az addig használt krémeim is szortíroztam, illetve újabb termékeket is beemeltem a rutinomba, amelyről lassan egészében is beszámolok majd szerintem, de most az egyik nagyon bevált számomra új terméket mutatom be, a Bioderma Cicabio 50 faktoros krémét. 

Mióta jobban elmerültem a témában két nagyon fontos dolgot tanultam meg, amire mostantól mindig figyelni fogok, az egyik a fényvédelem fontossága és nem csak ebben a forró napos időszakban, de ilyenkor kiemelten, a másik pedig, hogy mindig figyeljem az összetevőlistát és ne a hangzatos reklámszövegek után menjek. Ezek alapján választottam a Bioderma Cicabio SPF 50+ krémet, ami több sok dolgot ígér, de azokat az összetevők alá is támasztják. A magas fényvédelem mellett regenerálja a bőrt, segíti a sebgyógyulást és csökkenti a hegesedést. Utóbbira nekem a pattanásaim miatt van szükség, sajnos mániákusan nyomkodom a pattanásaim, főként stresszesebb időszakokban. Az összetevői szépek, nem tartalmaz illatanyagot, parabént és denat alcoholt sem. Egy kis minimális illata van, picit gyógyszertári, picit fényvédős, de nem érződik sokáig. úgyhogy, ha valakinek nem tetszene, azt sem zavarná sokáig. 

Először kora esténként és hétvégenként kezdtem el használni, hogy teszteljem mennyire zsírosodik a bőröm tőle, és nagyon szerettem, amit reggelre "művelt". Nem csak ennek az egy terméknek tulajdonítom, de nagyban hozzátett, hogy szebb lett a bőrképem. Amikor egy fiú ismerősöd megkérdezi, hogy most használtál-e alapozót, mert annyira szép egyenletes és üde a bőröd, de csak a szemed alá használtál korrektort, akkor az azért jelent valamit. Úgy vettem észre a pattanások utáni foltokat tényleg gyorsabban eltünteti, ezt nagyon szeretem benne, mellette pedig hidratál is. Nap közben használva egy kissé zsírosítja a bőrt, de így a kombinált bőrömmel egyáltalán nem vészes, az általam eddig próbált fényvédők csak rosszabbak voltak eddig ebből a szempontból. Hétköznaponként nem használom minden nap, mert sokszor csak egész nap az irodában ülök és ekkor elég csak egy 30 faktoros fényvédős krém, ami ennél egy fokkal kevésbé zsírosít. Kémiai fényvédőt tartalmaz, így vannak, akiket szemkörnyéken irritálhat, viszont akiket nem, azoknak strandoláshoz, vízparti nyaraláshoz is ajánlom, hiszen a fizikai fényvédőkkel ellentétben a kémiai fényvédők nem jönnek le a pancsikolás után. Azért így is figyeljetek arra, hogy párszor újrakenjétek!

Hogy mennyire szeretem és jónak tartom, azt az is mutatja, hogy elég gyorsan fogy nálam, amit szeretek azzal általában ez van. Ez a krém tuti nem az, ami hetekig porosodik a polcomon és csak úgy néha-néha kenegetem magam. Ha reggel nem is, este nagy valószínűséggel felkenem, hogy kifejtse egyéb hatásait. A krém patikákban kapható 4500 Ft körüli áron 30ml-es kiszerelésben, de a Bioderma szokott azért jó akciókat tartani. A Cicabio családban kapható egy másik krém, az fényvédőmentes, az ára így jóval kedvezőbb (~2000 Ft 40ml - Dermapatika oldalán épp akciós 1607 Ft). Tervezem beszerezni, hogy ne a fényvédőssel kenegessem magamra este feleslegesen, de még nem jutottam el egy patikába sem.

Mi a kedvenc nyári arckrémetek? Próbáltatok már valamilyen sebgyógyítást, hegesedést csökkentő krémet? 

2 megjegyzés

  1. Na, az Etude House után szerintem ezt is meg fogom venni az ajánlásodra :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha így lesz, remélem neked is ennyire beválik majd! Nálam még az Etude House a másik nagy kedvenc mindig :)) Lassan elfogy, és már gondolkoztam, majd szerintem a Light verziót próbálom ki belőle.

      Törlés