Üzemeltető: Blogger.

Az első közös Karácsonyunk I. - Karácsonyfadíszek


Idén lesz az első olyan közös Karácsonyunk, amikor idefenn Pesten feldíszítjük a saját fánkat, főzőcskézünk, sütögetünk, és csak kettesben itt töltjük a Szent estét. Eddig mindig ki-ki a saját családjánál díszített fát, fogyasztotta el a 24-ei ebédet és vacsorát, és mindig csak este láttuk egymást, szerencsénkre a két család csak 10 percre lakik egymástól. A 25-énk és 26-ánk nem nagyon fog változni, családos, rokonlátogatós, mindenkinél evős lesz, de a 24-e most csak a miénk. Éppen ezért arra gondoltam, hogy megörökítem a karácsonyi készülődésünk hétről-hétre, illetve közeledve 24-éhez lehet sűrűbbek lesznek ezen bejegyzések. 

Tulajdonképpen szinte mindent az elejéről kezdünk, meg kell vennünk a karácsonyfadíszeket, sőt magát a fenyőt,  a lakást is szeretném ünnepibb hangulatúvá varázsolni, meg kell tervezünk a menüt, meg persze elkészíteni, és még lehet egy kicsit az ajándékkészítés/vásárlásra is kitérek majd. 

Jelenleg ott tartunk, hogy megvettük a fenyőt, ami nyilvánvalóan, hogy ilyen korán vettük, egy műfenyő. Igazság szerint én egy kis mini fenyővel is ellennék (annyira édesek azok a 20-30 cm-es cserépben lévő fenyők), de a MR. egy bizonyos méret alá nem szeretett volna menni, úgyhogy mivel azt mondta így én válogathatom a díszeket, csak hagy válassza a nagy fenyőt, meg hát annyira imádja a karácsonyt, nem tudtam nemet mondani Neki. 150 cm-es műfenyő mellett döntöttünk végül, és az Obiban sikerült megvennünk egy egész szépet (az igazi fenyőknél nincs szebb).


Pár ajándékon is túlvagyunk már, de azon a fronton még bele kell húzni, viszont elég sok karácsonyfadíszt vettük már. Nem volt igazán elképzelésünk, hogy milyen színei legyenek a fának, sőt még most is boltról-boltra alakulgat, de eddig azért egészen illenek egymáshoz. Amikor az Obiban megvettük a fát, választottunk pár alap gömbdíszt is. Innen van az 5 féle arany-ezüst gömböcskéket tartalmazó henger, illetve az ezüst és világos rózsaszínes gömböket tartalmazó cső.

Régen nem voltunk Ikeában már, és ez most fájt is egy picit a pénztárcámnak, de itt beszereztünk már pár ajándékot. Valamelyik bejegyzésben majd megmutatom mit kapnak a keresztfiaim, mert nem bírom ki hogy ne. Kicsit nagyobb díszválasztékra számítottunk, de így is a ciklámen, piros, ezüst szívek az egyik legnagyobb kedvenceim, ráadásul ahogy be vannak csomagolva, nagyon édes. Ha valamitől kivagyok, akkor az a girland, borzasztóak, ezért is örültem, amikor megláttam az ezüst és arany gyöngysorokat, amelyek hasonló "funkciót" látnak el, de mégis mennyivel szebbek. Az aranyon és ezüstön kívül pirosban is volt még egyébként, és akinek nincs a közelében Ikea az Intersparokban találhat szinte pont ugyanilyet.


Nagy meglepetés volt egy vásárlás alkalmával, hogy mennyire szuper díszválasztéka van az Intersparnak. Mint ként gyerek válogattuk a díszeket, és végül nagy önuralom kellett, hogy csak 2 db dísz maradjon a kosarunkban, mondván lesznek még máshol is szép díszek. Az átlátszó üveggömbök nagyon elegánsak és különlegesek, az ezüst csillámos pöttyökön kívül a bennük lévő ezüst szálak teszik izgalmassá. Apró csörgődíszeket vettünk még, ezüst és arany színben, amelyek "karácsonyi csilingelő hangokat" adnak. Egyébként ez egy komoly védelmi eszköz, leleplezi a szaloncukortolvajokat. 


Nagyjából ezek lesznek az alapdíszeink, talán egy-kettő ilyen alapabb díszt szerzünk majd még be, de szeretnék most már az egyedibb, érdekesebb díszekre koncentrálni. Talán picit hosszú bejegyzés lett, ahhoz képest, hogy főként a díszeket terveztem csak gyorsan megmutatni, de remélem azért tetszett, és végigkövetitek a készülődést. Arra gondoltam Instagram-on indítok egy hashtaget, ha szeretnétek velem megosztani, hogy Ti hogyan készülődtök a Karácsonyra, akkor használjátok a #BSFNORAXMAS hashtaget. Szívesen nézegetném a képeiteket!

Nálatok megvan már a karácsonyi hangulat? Milyen boltokat ajánlanátok díszvásárlásra?

2 megjegyzés

  1. Díszvásárlás ?:-) Csak a Kika :-) 2016. december 3-4 én 20 % engedmény van a adventi-karácsonyi díszekre. Tény... így sem az olcsó kategória , de a karácsonyfa díszek itt kezdődnek, itt nem a műanyag kínai díszek a jellemzőek. Én is évről -évre gyűjtöm össze a kincseket :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet, remélem eljutok egy Kikába!

      Törlés