Üzemeltető: Blogger.

Karácsonyi Tag


Stílus és egyéb Ramitól kaptam egy tag-jelölést, aminek kérdéssorában csupa karácsonnyal kapcsolatos kérdés van. Gondoltam, így 25-én még nem késtem még el a kitöltésével és legalább pár saját karácsonyi képet is tudok beletenni.

1. Inkább kiöltözöl, vagy inkább pizsamában vagy Karácsonykor?
Is-is. Általában 11-ig pizsamában szoktam lenni, kiélvezem, hogy végre későig lustálkodhatok, aztán ebédre felöltözöm, az estékre pedig kiöltözöm, ugyanis 25-én vacsorára szoktunk rokonokhoz látogatni, 26-án pedig ők látogatnak meg. 

2. Ha csak egy ajándékot vehetnél, kinek vennél?
A barátomnak.

3. Mikor bontod ki az ajándékokat?

24-én este, illetve késő délután szoktuk kibontani az ajándékokat. Mikor gyerekek voltunk alig vártuk, hogy sötét legyen, mert minél hamarabb ki akartuk bontani az ajándékokat, ezért lett a 24-e estéből, késő délután. Egyébként egy ideje már én vagyok az aki legutoljára bontogatja ki a csomagjait, mert szeretem nézni, ahogyan a többiek kinyitják az ajándékaik. 



4. Készítettél valaha mézeskalács házat?
Még nem, de majd szeretnék. Mézeskalácsot azonban minden évben sütünk és együtt kidíszítünk.

5. Mit szeretsz csinálni a téli szünetben?
Pihenni, sokáig aludni! Mióta egyetemre járok nincs őszi szünetem, így szeptember óta az első hosszabb időszak, amikor pihenhetek. Emellett azt is élvezem, hogy ilyenkor többet vagyunk együtt, több mindent csinálunk együtt a családdal.

6. Mi a kedvenc karácsonyi ételed, vagy nasid?

Azt hittem nehezebb lesz válaszolni, de egyből beugrott a halászlé és tovább gondolkodva sem jut eszembe semmi, ami legyőzné. Idén is nagyon finom lett, és ha nem fogyott volna el még hetekig enném.



7. Mi a kedvenc karácsonyi filmed?

Nehéz választani a sok közül, de azért hármat kiemelnék.. Az egyik az Igazából szerelem, már-már klasszikus, és szinte minden lány ezt válaszolná szerintem erre a kérdésre. Apropó tudtátok, hogy a The Walking Dead Rick Grimes-a is szerepelt a filmben - alig lehet ráismerni - illetve az édes kisfiú felnőtt és Trónok harcában is szerepel?! Kicsit sem vagyok sorozatfüggő! A másik kedvencem az Aludj csak, én álmodom Sandra Bullock-kal és Bill Pulmann-nel. annyira aranyos a története szerintem! A harmadik a Reszkessetek Betörők, amit eredetileg nem terveztem ideírni, de tegnap ment a tv-ben és ott ragadtunk.

8. Candy cane, vagy mézeskalács?

Egyértelműen mézeskalács! A lenti mézeskalácsokat idén készítettük, anya begyúrta a tésztát, én szaggattam és aztán együtt díszítette a család. A kedvenceim a mézik lettek. Hát nem aranyosak?! Az instámon találtok egy másik képet, amin mind az 5 mézi jól látszik :)



9. Építettél már valaha hóembert?
Persze, nem is egyszer! Amikor megfelelő mennyiségű hó esik, akkor mindig, ki nem hagynám! Emlékszem gyerekkoromban egyszer hatalmas mennyiségű hó esett le és akkor egy nagy hóbarlangot is építettünk, amiben még a felnőttek is elfértek, és építettünk hóból macskát meg mindenféle állatokat is. 

10. Melyiket szereted jobban, a szentestét, vagy a karácsony napját?

Ez a legnehezebb kérdés az összes közül és nem is választanék most. A szentestét azért szeretem, mert szűk családi körben vacsorázunk és bontogatjuk az ajándékokat, a karácsony másik két napját pedig, mert a család többi tagját látjuk vendégül és látogatjuk meg. 

11. Fehér, vagy a színes fényeket szereted jobban?
A fehéret, a színes is jól tud kinézni és egyébként a karácsonyfánkon színes égősor szokott lenni, de hozzám sokkal közelebb áll a sima fehér. Ha majd saját fát állítok, akkor tuti fehér égősor lesz rajta.



Remélem jól telnek az ünnepek!
Még nem kívántam, ezért most 
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok 
Nektek!



2 megjegyzés

  1. Jó volt olvasni a válaszaidat, és cukik a mézeskalácsok! :-D

    Nekem is sokáig fehér égősorom volt, de idén színessel nyomulunk, mert ez hosszabb, és így jobban kitölti a nagyobb műfenyőket. Mindenesetre tervben van egy nagyobb műfenyő, és ahhoz majd ismét fehér fényeket szeretnék beszerezni :-)

    VálaszTörlés