Üzemeltető: Blogger.

Budapesti Állatkert


Gyerekkoromban szinte minden évben ellátogattunk az állatkertbe, mikor a rokonoknál voltunk, és mindig is imádtam. Elég régen voltam már, több, mint öt éve így gondoltuk az egyik, még nem túl őszi hétvégén el kéne látogatni. Múlt hétvégére még jó időt mondtak, úgyhogy gondoltuk itt a tökéletes alkalom, ki tudja lesz-e még jó idő az évben. Végül igazán szerencsések voltunk, szinte egy melegebb tavaszi naphoz hasonló idő volt, pulcsi sem kellett. Egy kis élménybeszámolóval és képekkel a tovább mögött folytatom.


Régi "családi szokásunkkal" ellentétben most a Nagytó felé indultunk el körbe és nem a bejárattól jobbra a majmok felé, elefántok felé. Emlékszem régen mindig kicsit morcos voltam, mert az egyik kedvencem a Pálmaház (mostmár America Tropicana) és azért gyerekként mire odaértünk, már eléggé elfáradtam. Nagyon sok újdonság van, mióta nem voltam (vagy csak nem emlékeztem mindenre), sok állatot átköltöztettek vagy épp kibővítették a helyét, vannak új állatok és olyanok is amik már nem találhatók meg. Utóbbiak például a fekete párduc vagy a hód. Ér akkor jöjjön is a sok kép!







Az egyik kedvenc állatkám egyértelműen a prérikutya lett, irtó aranyosak és mókásak, el tudtam volna őket nézni fél délelőtt. Az egyik pózba vágta magát és meg se akart mozdulni amíg ott voltunk, először néztem is, hogy igazi-e, aztán pedig szemeztem vele egyet és lőttünk egy selfie-t is. Majd odébb álltunk, de még a környéken maradtunk, és mielőtt továbbálltunk volna a környékről vetettünk egy pillantást rá. Hát még mindig ott állt ugyan úgy, de akkor egyszer csak fogta magát, elszalad és kinyúlt úgy, ahogyan az alsó képen is láthatjátok.



Imádom a lepkeházat, ott is el tudnék egy fél délelőttöt fotózással tölteni. Megszámolni sem tudtam hányféle lepke van. Sajnos lekapni nem a legegzotikusabbakat tudtam, de ők is csodaszépek.








Emlékszem mivel anya imádja a kaktuszokat, régen az állatkertből mindig egy kis újonccal tértünk haza, így a képen látható kaktuszok közül is minimum egy mindből van itthon.




Szintén nagy kedvencem volt az Ausztrál rész, az Ausztrál házzal és állatsimogatóval. Annyira édesek ezek a törpekenguruk és nagyon puhák, olyan jó volt megsimogatni őket! Ekkor teljesen előjött belőlem a gyerek. Az emukat pedig, amik a törpekengurukkal együtt vannak és így bemehetünk közéjük és akár szintén megsimogathatjuk őket, megetettük, ugyan félve egy picit, hogy megcsípik az ujjunk, de egyáltalán nem fájt mikor kikapták az ujjainkból a zoo csemegét, pedig néha az ujjunk is bekapták, de nem éles a csőrük. Hamarosan új lakói lesznek az Ausztrál résznek, már épül is a házuk. Hallottátok már, hogy koalák érkeznek majd??!!! Muszáj lesz tavasszal is visszamenni!







Némó!


Most először láttunk medúzákat. Nagyon szépek, de azért tengerben nem szívesen találkoznék velük.

Julian, te vagy az? :D Imádom azt a mesét!

Csodás nap volt! Nem nyitásra érkeztünk és hamarabb el is jöttünk, mint zárás egy kicsivel, de ha úgy érkezünk sem lett volna elég szerintem, hogy rendesen körbejárjuk. Most például a végén már eléggé rohangáltunk állattól állatig és az új részre, ami a volt Vidámpark rész, nem is mentünk át, de úgyis megyünk majd tavasszal (azért is mert érkeznek a koalák, és mert a felénél lemerült a fényképezőm és nem éltem ki teljesen fotómániám - a képek egy része a bejegyzésben is már telefonos) és akkor azokkal a részekkel kezdünk, hogy ne maradjanak ki. Bár falusi lányként a kecskék, birkák és egyéb háziállatok nem éppen újak nekem, ha meg akarom őket simogatni, akkor hétvégén, mikor itthon vagyok átmegyek a szomszédba. :D Fél óránként programok is van, például fóka show, elefántiskola, különböző állatok etetései, 3D-s vetítések, előadások, ezeken mi részt sem vettünk, mert így is gyorsan eltelt az idő a nézelődéssel, talán majd legközelebb. A fóka show-ba és az elefántiskolába belebotlottunk véletlenül, bár már javában zajlott mindkettő és csak keveset láttunk belőlük a tömeg miatt, tehát érdemes időben ott lenni, azt a pár pillantást nagyon élveztük. Legközelebb biztos beiktatunk párat az állatkert-látogatás közben, de most jó volt így magunktól menni mindenfelé és nem igazodni programokhoz. Mindenképp ajánlom, hogy akik régen voltak látogassanak el. Igazi élmény és garantáltan előjön az emberből a gyerek.


Ti szeretitek az állatkertet? Jártatok a budapestiben mostanában, esetleg a környező országok állatkertjeiben jártatok már? Fontolgatjuk, hogy el kéne menni a bécsibe. 



4 megjegyzés

  1. Gyönyörű képeket hoztál, nekem a hasalós uraság lett a kedvencem :P

    VálaszTörlés
  2. Mi is imádjuk a prérikutyákat, a második kép róluk haláli, mintha hason csúszott volna be a kis cuki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt bírom még nagyon ahogyan rázzák a kis farkukat :D

      Törlés