Üzemeltető: Blogger.

Essence Long Lasting rúzsok 06 Barel there! & 07 Natural beauty

Imádom a rúzsokat, leginkább az élénk színűekért vagyok oda, ezekből áll főként a "gyűjteményem". Nude rúzsokból nincs sok, sőt sokáig egy sem volt, de mindenképp meg szeretném találni a tökéleteset, hiszen az is egy alapdarabnak tekinthető a sminktermékek között. Szerintem tökéletes nude rúzst nehezebb találni, mint például egy tökéletes pirosat, ezért gondoltam, hogy biztos nem fogom megtalálni elsőre. Emiatt semmi esetre sem szerettem volna drágább rúzsokkal kezdeni a keresgélést, így esett a választásom az Essence 07 Natural beauty árnyalatára. Már amikor kijött az Essence a hosszan tartó rúzsokkal kinéztem magamnak. Aztán egy másik árnyalat is a birtokomba kerül, méghozzá a 06 Barel there!, amit a blogkarácsony alkalmával kaptam Judittól. 
A régi fajta Essence rúzsokat nem próbáltam, mert egy szín sem volt, ami igazán megfogott volna vagy mert fura volt a rúzs állaga és nem volt elég pigmentált, így tehát viszonyítási alapom nincs. Olvastam pár régiről, hogy jó, de a legtöbb vélemény szerint a Long Lasting rúzsok sokkal jobbak. Már a kinézetük sokkal szebb, elegánsabb ezzel a fekete csomagolással. A kupak alatti csík és az alján lévő árnyalatnevet tartalmazó matrica már utal is a színre. A kupak jól záródik, így ha a táskában van sem kell aggódni, hogy lejönne. A színválaszték szerintem egész jó, mindenki találhat neki tetszőt. Összesen 10 árnyalatban kapható, mind félmatt finishű  van köztük piros, rózsaszín és nude árnyalatok. A szortimentfrissítés során jön majd még 3 új árnyalat a Müllerekbe.

Krémes állaguk miatt jól kenhetők és kellemes őket viselni az ajkakon. Egyáltalán nem vettem volna észre, hogy szárítanák az ajkakat, ha egész nap viselem őket még akkor sem. Mivel azonban egyik sem egy erős szín, így érdemes feltevés előtt hidratálni az ajkakat, mert a világosabb árnyalatok mindig kihozzák az ajkunk egyenetlenségeit. A tartósságukkal is az a gondom, ami egyébként az összes többi világosabb színű rúzsommal, hogy sokkal kevésbé tartósak, mint sötétebb, élénkebb társaik. Így lehetséges, hogy az élénkebb árnyalatok tovább bírják, de 06 Barel there! és 07 Natural beauty max. 3-4 órán át bírja szépen, azután érdemes átkenni az ajkakat, mert addigra eléggé lekopik a szín. Az illata elég visszafogott, nem épp az a jó illat, de egyáltalán nem zavaró, mert nem érződik csak ha megszagoljuk. A felkenéskor és az ajkakon egyáltalán nem érződik. Egyébként teljesen olyan az illatuk, mint a Rimmel Kate Moss matt rúzsoké (vicces, hogy ezt észrevettem, azért sikerült, mert minden rúzst szeretek megszaglászni :D). A fedésükkel sincs semmi gond, még a világosabb szín - 07 Natural beauty - is szépen befedi az én alapjáraton viszonylag sötét ajkam.



Összességében meg vagyok a rúzsokkal elégedve és nagyon szeretem őket, bár még nem a tökéletes nude árnyalatot nem találtam meg, mert az egyik számomra rózsaszínesebb, a másik barnásabb, mint amit elképzelnék tökéletesnek, de mindenképp ajánlom őket. Lehet majd még beszerzek 1-2 árnyalatot belőlük. Ti próbáltátok már valamelyik Essence Long lasting rúzst és ha igen melyiket?
Puszi,
Nóra

13 megjegyzés

  1. De szépek! Én is majd ki szeretnék próbálni 1-2 rúzst ebből a vonalból.:) A másik tipusú Essence rúzsokat próbáltam csak eddig, de mint te is irtad, azok nem túl pigmentáltak :(

    VálaszTörlés
  2. Én már próbáltam és egyáltalán nem mondanám tartósnak :( Hamar kopik, de a színűk csodás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen ahogyan írtam az a 3, max 5 óra, ha nem eszem-iszom, nem számít tartósnak... Az élénkebb árnyalatok sem tartósabbak akkor? :s

      Törlés
    2. Longlasting-ból nekem is a natural beauty árnyalat van meg, de én nekem 1-2 óra alatt kikopott :/ a kifutó termékek közül a 62-es rockin red (http://www.essence.eu/hu/termekek/ajak/ajakruzs/e/product/lipstick-62/) árnyalat van meg, de még nem próbáltam :)

      Törlés
    3. Swatchokon szépnek tűnik, de én alapból odavagyok a pirosas árnyalatú ajkakért:)

      Törlés
    4. Most, hogy így szóba jött azt hiszem itt az ideje,hogy kipróbáljam :D

      Törlés
  3. Hi, your blog is nice!

    I am running an international GIVEAWAY on my blog, if you want to enter and win Clarins, Clinique, no7 and more click here (it's easy to enter, only one step is mandatory):

    http://www.beautybellenotes.com/2014/01/blog-anniversary-giveaway.html

    xoxo,
    Olivia

    VálaszTörlés
  4. love the shades of these, super cute and will go with so much!

    Kassie www.styledevoured.com

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek :) Neked ezek meddig maradtak fenn?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 3-5 órát, amikor eszek mindig újrakenem és néha ivások után is.

      Törlés
  6. Szia! :) nekem is van :) Én nagyon szeretem szép színűk van igaz 2-3 óránál nálam nem bírnak többet! Sajnos! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem kéne őket Long Lasting rúzsnak nevezni az biztos. Az a baj, hogy a evés-ivást szinte egyáltalán nem bírják, mint a többi rúzsom.

      Törlés