Üzemeltető: Blogger.

Sorozatok, amiket nézek II.

A sorozatokról szóló poszt második fele is megérkezett még 6 sorozattal.

How I met your mother: szeptember 23.
Once upon a time: szerptember 29.
The Vampire Diaries : október 3.
Originals: október 3
Supernatural: október 8.
Arrow : október 9.
Awkward : október 22.
Pretty little liars: október 22.
Grimm: október 25.
Teen Wolf: 2014 január 6.
Game of Thrones:  2014. tavasz




GAME OF THRONES- Trónok harca - 2014. tavasz 

Jajj, hogy ennyit kell rá várni , mondom ezt úgy, hogy eddig csak egy-egy hetet kellett, mert akkor kezdtem el barátommal nézni, amikor már a harmadik évad első  két része lement. Az egy heteket is nehéz volt kivárni, hát még most egy fél évet, nem baj, pár hónapon már túl vagyunk, jön sok másik sorozat most ősszel, és tuti megéri várni, mert ismét egy szuper évadot hoznak majd össze. Évadonként egyébként 10x 60 percet kapunk.Sokáig ódzkodtam tőle, sosem jutott eszembe, hogy elkezdjem nézni, holott már annyian áradoztak róla, de mindig kimaradt. Mikor megnéztem az első rész háááát... nagyon vegyes érzelmeim voltak. Egyrészt nekem túl véres, túl sok szexjelenettel ( az első két évadot jó pár vágással pornóként lehetne árulni), de a sztorija annyira megfogott és annyira érdekelt, hogy azt kérdeztem egyből  az első rész után, hogy  nézünk még egy rész? Nagyon meghökkentően fordulatos, nagyon sok szállal, amik sosem tudni mikor kapcsolódnak. Tele van szuper karakterekkel (csak ne ölnék meg mindet -.- ), de ha a kedvencünk meg is hal utána megjelenik egy újabb, vagy előlép egy régi, akit elkezdhetünk szeretni és aztán megölik ... :D Na jó azért nem ennyire súlyos a helyzet, de már jó már kedvenc karakterem megölték és emiatt picit azért mérges vagyok,.Itt most nem részletezném, aki látta esetleg írja meg kommentben, hogy neki esetleg melyik kedvencét ölték meg, és ha kíváncsi az enyémekre ott leírom.. Szerintem tényleg mindenki adjon neki egy esélyt, még az is, aki azt gondolja, hogy neki úgysem tetszene. Mielőtt láttam volna egy részt is azt hittem, hogy valami középkori lovagos sorozat, teljesen más, mint amit vártam. Kedvencből túl sok van, hirtelen most ennyit szedtem össze: Tyrion Lannister, Khaleesi, Khal Drogo,Eddard (Ed) Stark, Rob& Bran Stark, Jamie Lannister, Gendry, 'The Hound', azaz 'A Kutya', Jaqen H'ghar, Margery Tyrell, Renly Baratheon.  
Zene: 




GRIMM -  október 25.

Szinte az elejétől fogva nézem, ez nálam ritka általában több, mint 10 résszel le vagyok maradva, ha nem évadokkal. Kb. akkor jöhetett ki, mint az Egyszer volt, hol nem volt, de valamiért akkor ez fogta meg a fantáziám és ezt kezdtem el nézni. Régebben nagyon szerettem a nyomozós sorikat, mostanra már lecsökkent a számuk ahogyan az látszik, most nincs is olyan sorozatom, ami csupán a nyomozásról szól. Nagyon érdekes a Grimm történeteket ilyen átiratban látni. Bár sajnos jó párat nem ismerek azok közül, amiket az epizódok feldolgoznak. Ami az első részben megfogott az a kedvenc karakterem Monroe. Imádom a humorát, emiatt főleg összes közös jelenetet Nick-kel. 
Zene: még az első részből :)



SUPERNATURAL -  Odaát - október 8.

Nekem még nem időszerű, hogy az új évadot várjam, de azért kiírtam infóként annak aki esetleg nézi, de annyira nem követi mi mikor jön. Most kezdtem el nézni barátommal kb. 1 hónapja. Ezt annyira azért nem falom, 2. évad elején járok, de egyre jobban szeretem és egyre gyorsabban haladok az epizódokkal, úgyhogy idekerült. Rólam tudni kell, hogy nem nézek horrorfilmeket, mert nagyon félős vagyok, borzasztóan könnyű megijeszteni. Ez a sorozat nekem már ijesztő kategória. Szóval sokszor úgy nézem, hogy barátomhoz bújva csukott szemmel addig míg a hangokból úgy értékelem, hogy elmúlt az jelenet amit nem szeretnék látni. Amúgy amellett, hogy ijesztő dolgoktól félek, félek a rossz álmoktól is utána, így, hogy nem látom a "rossz" részeket kevésbé valószínű, hogy rosszat fogok álmodni. A sztori az viszont nagyon érdekel, főleg az, amit visznek végig a részeken át, de sok ügynél az is érdekes ahogyan felderítik, meg rájönnek mit miért tett a gonosz és számomra aki szinte egyáltalán nem ismeri a rémtörténeteket ezeket is érdekes megismerni. A legelején még Sammy volt akit jobban kedveltem, de most már Dean. Nem tudom, hogy változni fog-e majd még, végül is még csak a 2. évad 5. részénél járok.  Kedvenc páros Sam & Dean :D Csak viccelek persze, egyelőre még nincs. 
Zene : még nincs  


ARROW - Zöld íjász - október 9.

Lány létemre imádom a képregényes szuperhősöket, mind a Marvel szuperhőseit (Amerika Kapitány, Hulk, Vasember..., egyedül Pókembert nem szeretem :D), mind pedig a DC hőseit (Batman, Superman, Wonder woman ... közéjük tartozik a Zöld Íjász is) - a DC-seket valamiért jobban szeretem egyébként. Szóval mikor megláttam, hogy kijött ez a sorozat, akkor tudtam, hogy bele kell néznem. És nagyon megtetszett és megszerettem. Ami talán igazán lebilincselő a sorozatban - Stephen Amell-en és a félmeztelenül edzős részeken kívül- az a flashback. Még ha egy- egy rész picit laposabb is lenne, akkor a szigetre való visszatekintéssel egyből  nagyon izgalmassá lehet tenni a részt. Annyira érdekel(t) mindig, hogy mi történt a szigeten. A forgatókönyvírók meg persze tudják, hogy hogyan vezessék  szépen lassan ezt a szálat mindig csak egy kis részletet adva az óriási kirakósból, ezzel mindig lebilincselve az embert már a következő részre is. Aki nem olvasta a képregényeket (én sem), még csak nem is hallott a Zöld Íjászról is élvezheti ezt a sorozatot, igaz rengeteg utalás van benne, amit csak azok értenek, akik ismerik a sztorit. Sokat szerintem én sem veszek észre, pedig azért valamennyire ismerem. Aki nem szereti az akciót annak annyira nem ajánlanám, mert akad benne bőven, de vannak vicces részek isKedvenc egyértelműen Oliver Queen(Zöld Íjász), a női szereplek közül Felicity, az ő párosukat nagyon szeretem. Akit viszont el nem tudok viselni az Katie Cassidy, illetve a karakter, akit játszik Laurel.(lehet ha nem Katie Cassidy lenne, akkor jobban kedvelném és nem lenne nagyon bajom magával Laurel-lel)
Zene: az egyik előzetes alatt ment, az egyik kedvenc bandám lett, azóta mindig az Arrow jut eszembe erről a számról




GOSSIP GIRL - Pletykacica - 2007-2012

A Gossip girl a másik sorozat, aminek már vége, de helyet kapott a posztokban. Ennek az az oka, hogy kevesebb, mint 2 hete fejeztem be az utolsó évadot. Régen a tv-ben láttam az első évadot, de utána valahogy nem kerestem neten, aztán most, hogy nem volt semmi folytattam és végignéztem az összes évadot. Nagyon hullámzó volt az egyes évadok teljesítménye számomra. Voltak egész lapos évadjai , de voltak olyanok is, amiknek a nézésében meg sem lehetett állni. Mondjuk nekem ez a sorozat nem az a kategória, hogy minden rész végén borzasztóan várom már a következőt, talán egy tucat résznél voltam úgy vele, hogy most azonnal akarom tudni, hogy mi fog történni a következő epizódban. Amúgy nekem kicsit olyan, mint a 90210 is volt, ha a részek nem is annyira érdekesek, akkor is nagyon sok inspirációt lehet abból gyűjteni a karakterek outfitjeiből és már ezért megéri megnézni az adott részt. Kedvenc karakter Blair, Serenát hol szeretem hol nem, a fiúk közül Chuckot és Nate-et kedvelem. Jenny idegesít. Kedvenc párosom Blair & Chuck, mint szinte mindenkinek akit ismerek.
Zene: Igazából ezt a számot már ismertem a TVD-ből, de mikor meghallottam a GG-ben újra elkezdtem hallgatni.




PRETTY LITTLE LIARS - Csinos kis hazugok - október 22.

Született feleségek tiniknek. Persze ennél azért jóval több. Ő volt nyáron az egyetlen már meglévő sorozatom, amit tudtam nézni, mert az évad itt júniusban kezdődik. Sztorija: Van 5 barátnő, aztán egyikőjük Alison rejtélyes körülmények között eltűnik. Spencer, Aria, Hanna és Emily egy évvel ezután elkezd üzeneteket kapni A-től, aki ismeri a lányok legsötétebb titkait és így sakkban tartva őket. Az elején nagyon jól be lett vezetve az egész A-s dolog, jól fel lettek csigázva a nézők, aztán elkezdett leülni a sorozat, mert nem sok derült ki és ha ki is derült az csak kis apróság volt az egészhez képest - nem akarok lényeget lelőni, ezért fogalmaztam így. Szerintem már régóta mindenki azt várja,hogy kiderüljön ki is A. Viszont az írók érdeke minél tovább húzni, szóval kíváncsi leszek mikorra tudjuk meg a teljes igazságot. Bár most úgy tűnik végre jó sok dologra fény derült, csak ne legyen az, hogy aztán a mostani Halloween-i részben kiderült, hogy amit láthattunk, hallhattunk az nem is úgy van, ahogy láttuk hallottuk. Nagyon várom már! A 4 lány közül nem tudnék egy kedvencet választani, ha kettőt kell Aria és Hanna, ha hármat, akkor + Spencer, tehát Emilyt kedvelem legkevésbé (ez a jelenlegi állapot, az évadok közben mindig változott). Fiúk közül egyértelműen Caleb (a PLL spin off sorozatában, a Ravenswoodban az egyik főszerepet ő kapja) , de most nagyon kedvelem Jake-et is. Kedvenc párosok így össze is álltak. 
Zene:


képek forrása: google

Amin még gondolkoztam, hogy most (ha túlélik a pilot-it), akkor pár jónak tűnő sorozat, ha esetleg több is megfog, akkor lehet, hogy lesz még egy új sorozatok poszt majd valamikor később.
A kérdések még ugyanazok: azaz ti hány sorozatot néztek és miket? Kik a kedvencek? Na ki néz nálam is többet? :D És pár új: szeretnétek-e még ilyen posztokat, posztokat sorozatokról? Ha rábukkanok egy-egy újabb számomra jó sorozatra írjak-e róla?
Puszi,
Nóra



2 megjegyzés

  1. A gossip girl-el én is így vagyok amúgy, sose várom a részeket...meg én nem is érzem úgy, hogy a következő rész az előző folytatása, mintha össze-vissza lenne és a szereplők elfelejtenék, hogy az előző részben kivel feküdtek le, mintha ez abszolút nem számítana... Serena ruháit nagyon szeretem, de magát a karaktert nem, Blair és Chuck nagyon jók együtt :)

    PLL-ből nekem Spencer a kedvencem, Emilyt nem bírom elviselni, az elején kedveltem, de már idegesít a butasága. Caleb a legnormálisabb a fiúk közül :)

    A többi sorozatot nem nézem, amiket felsoroltál, valahogy nem az én világom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek azzal amit a GG-ről írtál és ez a nem annyira következik egyik rész a másikból, szerintem az utolsó évadban látszik ez legjobban.
      Emilyvel énis így vagyok! régen szerettem, amikor ő kezdett el bízni Tobyban akkor talán még az egyik legszimpatikusabb volt, de már nem..

      Törlés