Üzemeltető: Blogger.

Rimmel Magnif'Eyes paletta - Teszt & smink


A Rimmel az egyik kedvenc drogériás márkám, de a szemhéjpúderei eddig sosem keltették fel a figyelmem. Idén ősszel azonban kijöttek az elég ígéretesnek tűnő Magnif"Eyes szemhéjpúderpalettáik, három különböző árnyalatban, amelyek a Keep Calm & Wear Gold, London Nudes Calling és a Grunge Glamour nevet viselik. A Keep Calm & Wear Gold arany-barna palettát lehetőségem nyílt tesztelni, amely a hozzám legközelebb álló színösszeállítású paletta. Most pár hét után lássuk hogyan váltotta be a hozzá fűzött reményeim!

A paletták 8 matt és magas fényű árnyalatot tartalmaznak, de ezeken mindjárt sorba megyünk. Egy nagyon kis kompakt palettáról van szó, abszolút táskába bedobós méret. Elég masszív a műanyag és jól záródik, így nem kell tartanunk attól, hogy összetörik vagy kinyílik a táskánk alján. A rose gold felirat nagyon szép rajta, és nem tűnik úgy, hogy ez majd le fog kopni, úgyhogy egész jó minőségű tokot sikerült összehoznia a Rimmelnek. Belül egy kis tükör is helyet kapott, amely méretéből adódóan inkább sminkigazításra, mint sminkelésre használható, de nap közben vagy utazáskor mindenképp praktikus. Egy kétvégű applikátort kapunk még, ami nem lett a kedvencem, ecsettel vagy az ujjainkkal sokkal szebben fel lehet vinni a színeket. Nagyon tetszik még az a megoldás, hogy a felső kis áttetsző műanyag részen bepillantást nyerhetünk az árnyalatokba, és akkor folytassuk is velük sorban!


Matt világos nude barna: Ezt a lenti képről lemaradt, így swatch formájában nem láthatjátok, de pont ezért is maradt le, mert konkrétan semmi nem látszik belőle. Nagyon porol és szinte lehetetlenség bármi színt kicsikarni belőle, egyedül satírozószínként használható.

Matt világos barna: Ez az árnyalat is egy nagyon visszafogott és világos szín, viszont ezt sokkal jobban szeretem. Porolni szintén porol, viszont mélyítő vonalba, illetve picivel fölé satírozó színként nekem nagyon bevált (a lenti sminkben is így használtam). Az utóbbi napokban még az egész mozgó szemhéjamra használtam, mert nagyon visszafogott és alig észrevehető szín így magában, viszont tartósabbá teszi a tusvonalam, mintha nem lenne szemhéjpúder a szemhéjamon.

Rezes arany, arany, bronzos arany: A három fényes arany árnyalat minősége a legjobb a palettában, mert ezek  kellően krémesek, nem porzanak és nagyon jól pigmentáltak. Lehet őket kombinálni (lásd lenti smink), vagy önmagában az egyik arany árnyalat a mozgó szemhéjra, egy gyors satírozás a széleken, és kész a villámgyors hétköznapi smink. Nekem a középső a kedvencem, ilyen szép arany árnyalat egyik palettámban sem volt még.

Matt csokibarna: Talán ez a matt sikerült a legjobban, a már említett világosabb barna mellett. Porol, de nem olyan vészesen és könnyű egyenletesen felvinni, nem úgy, mint a következő két árnyalatot.

Matt barna arany csillámokkal: Főként a matt hatás érvényesül, az apró arany csillámok alig észrevehetők, a palettában még jobban, mint felkenve. Ez az árnyalat annyira már nem porol, viszont mint ahogyan a lenti swatch fotón is láthatjátok ügyeskedni kell az eldolgozással, mert hajlamos foltos lenni.

Matt sötét kávébarna: Gyönyörű árnyalat lehetne, viszont itt is van mibe belekötni sajnos. A textúrája nem az igazi, így a pigmentáltsága, intenzitása is gyenge és szintén sokszor foltos lesz az eredmény. Annyira jó lenne tusvonalnak a színe, ezért megpróbálkoztam nedves ecsettel (így látjátok lenn a sminkben is), de csak egy füstösebb vonalat kaptam, nekem így is tetszett a végeredmény, de sajnálom, hogy nem vált be tusként. Talán sminkfixálóval még kipróbálom.





Összességében el kell mondani, hogy a matt színek (amik a paletta nagy részét kiteszik) minősége több sebből is vérzik, a fényes árnyalatokba viszont  nem tudok belekötni. A fényes színek alap nélkül is működtek nálam, a többihez viszont kötelező az alap, mert a tartósságuk sem valami kimagasló, illetve képesek összegyűlni a szemhéjon. 3499 Ft-os árával számomra kissé túlárazottnak tűnik, hiszen olcsóbban, hasonló számú árnyalatot tartalmazó, de jobb minőségű palettákat lehet találni. Sajnálom hogy a matt formula nem sikerült, vagy hogy nem tettek több fényes árnyalatot a palettába, mert egyébként a színösszeállítás is kiváló, csak az a fránya matt formula!

Nektek hogy tetszik ez a paletta? Szerintetek megéri az árát?

3 megjegyzés

  1. Tekintsünk most el a Rimmeltől, de néha elgondolkodom, hogy a Nagy Sminkes Laborban áll Józsi, Kata, és Pista (mint vegyészmérnökök vagy tudomisén) és nézik, hogy a legújabb kísérletezés során milyenek lettek a szemhéjpúderek, amik a palettába kerülnek. Mikor meglátják, hogy jó, jó, de baromira nem eléggé pigmentált, és néhány szín alig látszik (tényleg nem erről a Rimmelről beszélünk, de mindannyian már találkoztunk olyan paletával, aminek akárhányszor imádkoztál, semmit nem mutatott magából) akkor miért mondják azt, hogy jóvanazúgy? Még csak nem is magyar aszfaltozásról beszélünk :D
    Főleg ennyi pénzért amúgy, hozzácsapok még egy ötszázast és voilá, Maybelline The Nudes paletta, ami szerintem milliószor jobb. Na mindegy, ezt sose fogom megérteni azt hiszem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt én sem értem. Tényleg akkora plusz erőfeszítés lenne még egy kicsit többet dolgozni a formulán?! A másik, ha egy márkának már van egy tök jó formulája, majd bumm egy borzalmassal jön ki. Hogy?? Most én sem a Rimmelre értem ezt, de találkoztam már ilyennel.

      Törlés
  2. Azt hiszem, mi halandók ezt sosem fogjuk megérteni :D :D

    VálaszTörlés