Üzemeltető: Blogger.

TeaDélután #1


Kis pihenés után itt vagyok, és újult erővel vágok neki a blogolásnak. Mielőtt azonban visszatérnénk a blog fő profiljához, és belevetnénk magunk a tesztek sokaságába, gondoltam mesélek egy kicsit arról, hogy miért is kellett egy kis távollét a blogtól, illetve milyen irányba szeretném vinni a továbbiakban. Leültem tehát a gép elé egy csésze forró teával megírni ezt a bejegyzést, és jött az ötlet, hogy néha jó lesz beiktatni egy-egy személyesebb "teázós" bejegyzést. A tea, amit iszogatok egyébként a Müllers Tee Stube Karamell, limitált téli tea, a Müllerben kapható.

Nem tudom ki mennyire vette észre, de már év elejétől nagyon össze-vissza mennyiségben voltak bejegyzések, hol sok, hol kevés, aztán egy ideig semennyi. Ez amiatt volt, mert rengeteg minden történt és változott, legtöbbször időm nem volt a blogra, néha pedig kedvem. Januártól írtam a szakdolgozatom, mert ugyebár utolsó félév elején kell még szakdolgozattémát változtatni  - nem bántam meg egyébként - államvizsgáztam és lediplomáztam, készültem a mester felvételire, felvételiztem, közben pedig végig dolgoztam legkevesebb esetben is heti 30 órában. 

Március környékén váltottam munkahelyet, és kerültem egy olyan helyre, amilyenre igazán vágytam. Ez volt az ötödik gyakornoki helyem a negyedik nagy multi cégnél, és bár a korábbiak közül is már többet is nagyon szerettem, ez volt az a hely, ahol végre úgy éreztem, olyan helyen vagyok, ahol igazán szeretnék, és fél év után sem fogom magam halálra unni. Rengeteg a kihívás, rengeteget tudok tanulni, és nem unatkozom benn a nap szinte egyetlen pillanatában sem. Az említettek miatt, illetve természetesen mivel ők is szerették volna a nyáron heti 40 órában lettem gyakornok. 

Persze folyamatosan rágták a fülem, hogy nem-e akarom valamelyik üres helyet betölteni a teljes állások közül, de mivel ott volt a mesterszakos elképzelésem mindig visszakoztam. Hogy felvesznek szinte teljesen biztos volt, a ponthirdetés napján nem is izgultam, nem zavart a lehalt felvi oldal, gondoltam majd ránézek később, vagy megvárom az sms-t. Abban pillanatban, amint megláttam, hogy felvettek, jöttem rá, hogy én nem ezt akarom, főállásban szeretnék maradni, ahol éppen gyakornokoskodom, és a mestert csak estin vagy levelezőn elvégezni mellette. De ezt tényleg úgy képzeljétek el, hogy addig a napig szinte meg sem fordult a fejemben komolyan a főállás gondolata. Átgondoltam utána még milliószor persze, mint mindent szoktam, megbeszéltem a párommal, aki akkorra már a vőlegényem volt mellesleg, majd másnap leültem a főnökömmel, aki tárt karokkal fogadott, és egyből elkezdett nekem mindent intézni, hogy átvegyenek. Amikor a kollégáim megtudták, ők is nagyon örültek, hogy maradok, szóval minden tök szuper.

Így igazából az, amitől anno féltem,  hogy milyen lesz, amikor a munka lesz életem középpontja és nem a tanulás, mikor sokkal nagyobb felelősséget kell vállalni mindenért, stb., tökéletes átmenetben egyáltalán nem volt vészes. Visszagondolva nagyon ügyesen csináltam, mert fokozatosan változott minden, nem pedig egyszer csak az egyetem után hopp hatalmas változás, életem első munkahelye. Ezekről, a gyakornoki helyeimről, tudatos és kevésbé tudatos karrierépítésről, egyszer lehet írok majd még, mert talán számotokra is érdekes és hasznos lehet. Szóval itt vagyok most, már a harmadik főállásban eltöltött hónapom kezdtem el. Azért meg kellett szokni, még ha nem is volt olyan hirtelen változás, összehangolni az életem részeit, beállítani egy rendszert. És itt jön képbe a blog. Nagyon szeretem még mindig csinálni, így most a kis szünet után, úgy éreztem ideje visszahozni a rendszerbe. 


Ígértem, hogy mesélek egy kicsit, arról mire számíthattok. Szeretnék a terméktesztekre picit nagyobb hangsúlyt fektetni. Rengeteg termékem van, amit néhol már láthattatok, pl. kedvencek, smink, de még teszt nem volt róluk. Szerintem végigmegyek majd a polcaimon és összeszedek mindent, amiről érdemes lenne írni, mert olyan jó vagy épp meg ne vegyétek kategória. A legnagyobb kedvenceim feléről szerintem nem készítettem még tesztet, pedig minden harmadik kedvences bejegyzésben/videóban ott voltak. Ezeket a termékeket is szeretném kicsit részletesebben megmutatni nektek. Továbbra is fontos marad természetesen, hogy objektíven és megfelelő részletességgel írjak a termékekről, hogy a bejegyzés igazán hasznos legyen számotokra. Talán néha még jó is, hogy egy termékről sokkal később írok tesztet és nem egy hónap után, így a kezdeti rajongást ki tudom szűrni.

A körmeim épp a szörnyűbbnél is szörnyebb állapotban vannak, de elkezdem helyretenni őket, és szeretnék újra manikűröket is készíteni. Új örömlakkot nem is tudom mikor vettem utoljára, de egy ideig még biztos nem fogok, a sok meglévőt kéne használgatni. A vásárlásaim úgy összességében is egész jól megcsappantak, mondjuk sokat drogéria közelben sem vagyok. Igyekszem nem mindent összevásárolni, amit aztán alig használok, nem összegyűjteni tíz darab sampont és azt se tudni melyiket használjam. Az évek során tudatosabb lettem, és ezt picit próbálom nektek is átadni majd. 

Megjelennek majd a blogon drágább kategóriájú termékek, mert úgy érzem, miután már kiéltem magam és annyi terméket összevásároltam, inkább megveszek egy drágább arckrémet, ami használ, mint három olcsóbbat, ami nem. A hétköznapi sminkjeimhez általában kevés terméket használok, nem minden egyes lépéshez van még meg a tökéletes termék, így ezeknél is próbálok kicsit majd nyitni a magasabb árkategóriájú termékek felé. Ez nagyjából azt takarja, hogy tízezres alapozókat nem hiszem, hogy fogtok látni a blogon, mert úgyse használnám el évek alatt se, de például egy kicsit drágább, de remélhetőleg szuper folyékony korrektort, ami minden reggel elfedi a karikáim, igen. Marad persze a drogériás vonal is, mert van rengeteg drogériás termék, amiknél jobb nem kell, és nem is nyújtana többet egy tízszer annyiba kerülő termék sem. A rúzsoknak nehezen tudok ellenállni, de megpróbálok ezek esetében sem elcsábulni és folyton újat venni, mert nem igazán használom ki a kollekcióm nagy részét már így sem. (Kár hogy vagy 10 rúzs van kívánságlistán, sebaj Nóri...). 

Szeretnék még tippes bejegyzéseket, mint a Photoshop-os vagy blog kinézet szerkesztős is voltak, mert ezekre mindig nagyon pozitív visszajelzések érkeznek. Tudnám még sorolni miket tervezek, de ha velem tartotok meglátjátok. Oh, szeretnék világot látni és utazgatni, szóval ha ott állok egy rúzsvásárlás előtt, ezt kell mantráznom, és így talán meg tudom magam győzni a visszatételéről. A múlthéten Rómában voltunk egyébként, mint első nem nyári nyaralós külföldi utunk (egy régi Bécs adventi vásáros napot leszámítva), erről is tervezek írni a blogon, na meg behozni magam, mert a spanyol nyaralásunkról ígértem már képeket.

A videókkal egyelőre nem tudom mi legyen, nem tudom szeretném-e folytatni a videózást, és ha igen, akkor hogyan, milyen minőségben, van-e rá kapacitásom, úgyhogy erről egyelőre még nem írok többet. Még gondolkozom rajta, és meglátjuk mi lesz.

Tudom nagyon hosszú lett a bejegyzés, de köszönöm, ha végigolvastátok!

4 megjegyzés

  1. Jó volt olvasni, örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgaid! :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a főálláshoz, nagyon örülök, hogy sikerült rátalálnod mi az amit szeretnél inkább csinálnod. Nagyon várom a bejegyzéseket (és ha úgy döntesz a videókat is). 😉😃❤

    VálaszTörlés