Üzemeltető: Blogger.

Összehasonlító teszt | Micellás vizek - Garnier, Ziaja, Balea


A sminklemosáshoz hosszú idő óta micellás vizet használok. Az első darabom még a legelső drogériában megjelenő L'oreal micellás víz volt, itt indult a szerelem. Aztán kipróbáltam a Garnier micellás vizét és leragadtam, már vagy a harmadik, negyedik flakonom használom el. Mostanra a drogériákban körbenézve szinte már minden márka kínálatában találunk micellás vizet. Kísérletezőkedvem nem is hagyott nyugodni, ki kellett próbálnom újabbakat, hogy vajon lesznek-e olyan jók, mint a Garnier, vagy esetleg még jobbak. A Garnier mellett a Balea száraz és érzékeny bőrre való és a Ziaja tengeri algás micellás vizet teszteltem.

Csomagolásukat tekintve a Garnier flakonja a legnagyobb, ugyanakkor kiszerelésben megegyezik a Balea micellás vizével, mindkettő 400ml, előbbi 1800 Ft körül mozog a drogériákban, utóbbi pedig 1000 Ft-ba kerül a DM üzleteiben. Kisebb kiszerelésű a Ziaja terméke, 200ml, ugyanakkor árban, ha azonos mennyiséget veszünk, a kettő közötti, 895Ft-ba kerül, és a drogériák mellett a ziajashop.hu oldalról is megrendelhető.

Ha csupán az árat néznénk, akkor tehát a Baleára esne a választásunk, azonban sajnos nem ajánlanám teljes szívvel. Egyelőre két változatban kapható, kombinált és érzékeny bőrre, illetve száraz és érzékeny bőrre való változatban. A választásom utóbbira esett, mivel a kombinált sajnos tartalmaz alkoholt. Mint azt a képeken is láthatjátok az összes közül ez habzik legjobban. Míg a Ziaja a vattapamacsra téve kis mértékben, a Garnier pedig szinte egyáltalán nem, addig ez már engem zavaró mértékben módon. Ami a tisztító hatását tekinti egy közepest adnék rá, az arcsminket lemossa, a szempillaspiráljaim azonban csak hosszas percek és viszonylag sok termék árán hozza le, párszor ráadásul előfordult, hogy csípte a szemem. Ha valakit nem zavar, hogy habzik, akkor reggeli arctisztítónak el tudom elképzelni, viszont erre a célra a Ziaja micellás vize nekem jobban bevált.



Ziaja kínálatában ötféle micellás víz lelhető fel: rózsavaj, jázmin, sensitive, olíva és tengeri algás. Közülük a már említett tengeri algásat teszteltem, mely gyengéd tisztítást ígér, miközben eltávolítja a sminket és a felesleges zsírt a bőrről. A szemsmink lemosásával ez is hadilábon áll, és a szemem is csípte, reggeli arctisztítóként viszont nagyon szeretem használni. A micellás vizeket nem kell lemosni, így miután áttöröltem reggelente az arcom hidratálja is. A három micellás víz közül a Ziajáé hidratál leginkább, emiatt kedvelem a reggeli arctisztításom során annyira. 

Ha valaki sminklemosót keres, akkor pedig a Garnier micellás vizét ajánlom. Én eddig csak az eredeti simát használtam, de megjelent már száraz s érzékeny bőrre, kombinált és érzékeny bőrre, pure active, illetve pure all in one változatban. Az összetevőkre érdemes figyelni ugyanis van amelyik alkoholt tartalmaz. Az arc- és szemsminket is szépen lehozza, tusokkal, szempillaspirálokkal is gond nélkül elbánik. Ami pluszban jó, hogy nem kell belőle sok, így sokáig elég. (A Balea micellás vize nálam körül-belül kétszer olyan gyorsan fogyott.)

Összességében tehát a Garnier micellás vizet ajánlanám sminklemosásra, de akár reggeli arctisztításra is megfelelő. Akik hidratálóbb micellás vízre vágynak, a Ziaja algás micellás vize jó választás lehet, azonban ekkor szemsmink lemosására érdemes egy másik terméket használni. Egyelőre a Garniert nem cserélem le, de szívesen kísérletezem még. A Biodermára például nagyon kíváncsi vagyok.


Szeretitek a micellás vizeket? Melyik a kedvencetek?

10 megjegyzés

  1. Szeretem őket és szükségét érzem a sminklemosás után még ezzel áttörölgetni az arcomat, hogy nyugodt szívvel tudjak lefeküdni. :D
    Ha nem bánod, és esetleg érdekelne, iss van az én kis összehasonlításom :
    http://glassesgirlnotes.blogspot.hu/2015/12/micellas-viz-parbaj-vajon-ki-jobb.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a linket, a La Roche Posay-ról teljesen elfeledkeztem, azt is szívesen kipróbálnám egyszer.

      Törlés
  2. Nekem a Balea micellás víz nagyon bevált.Nekem is csíp amikor belemegy a szemembe,de nekem nagyon jó lehozza a szempillaspirált.:D Egyébként jó poszt lett!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Örülök, hogy neked legalább bevált. Az szerintem alap kéne hogy legyen egy ilyen terméknél, hogy ne csípje a szemet.

      Törlés
  3. Én csak a Garnier-t próbáltam, de már vagy a negyedik flakonnal vettem újra. Sminklemosásra használom én is, nem is keresek másikat, állandó tag az esti rutinomban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Árkategóriájában szerintem nincs is jobb :)

      Törlés
  4. Garnier micellásat használok. Most gondolkodtam a Baleáson, de azt hiszem maradok ennél,mert bevált. :)

    VálaszTörlés
  5. Én két flakon Garnier után újítottam be a Balea-ra. Kár volt. Pedig annyi jó véleményeket olvastam róla, gondoltam ez is lesz olyan jó, mint a Garner. Bár még nem próbáltam más fajta micellás vizet ezen a kettőn kívül, de mivel elégedett voltam a Garnierrel, legközelebb biztos azt választom :) Addig el kell használnom a Balea-t:/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csodálkoztam a sok jó vélemény után, hogy engem bizony nem kápráztatott el, de még csak nincs is a közelében.

      Törlés