Üzemeltető: Blogger.

Parfüm Péntek IV.: Carolina Herrera 212 VIP Rosé


Ez a sorozat is picit feledésbe merült már, így ideje leporolni! A mai Parfüm Péntek bejegyzésben Carolina Herrera VIP Rosé illatával ismerkedhettek meg, amely egyben az új kedvenc tavaszi parfümöm. De ne szaladjunk ennyire előre! 

Mikor az egyik parfümériában nézelődtem, már első illatozásra nagyon megtetszett ez az illat. Azt hiszem pont úgy kezdődött a kapcsolatunk, ahogyan a szerelmemmel is. Mikor megismertem nagyon megtetszett, második, harmadik találkozásra csak egyre jobban, de nem akartam elhinni egy ideig, hogy ennyi idő alatt így elcsavarta a fejem, és szerelembe tudtam esni. Abban még nem vagyok biztos, hogy ő az igazi - mármint a parfüm, nem pedig a párom, benne nem kételkedem , de úgy érzem lassan kezdi legyőzni a Shakira Elixir parfümöt, amely illat az eddigi általam birtokolt vagy ismert parfümök közül a legkedvesebb. 

Amit nagyon kedvelek benne, hogy számomra egy igazán különleges illat, anélkül, hogy túl sok illatjegyet próbálna összeforrasztani és anélkül, hogy annyira különleges legyen, hogy hétköznapokon ne lehessen hordani csak alkalmakkor. Remélem értitek mit szerettem volna ezzel az előző mondattal kifejezni. 

Láttam, ahogy véleményeket olvasgattam, mielőtt megvettem, hogy a neve sokakat megtéveszt. Elsőként én is egy rózsás illatra gondoltam, amikor hallottam róla, láttam leírva VIP Rose-nak elhagyva az ékezetet, ráadásul a rosegold csomagolása is tovább vitt ezen téves gondolaton. Most még én is tovább építem az illúzióját azzal, hogy a képek hátterébe egy gyönyörű rózsaszín cserepes rózsát tettem. Az illatnak tehát semmi köze a rózsához, a nevében a Rosé a pezsgő illatjegyre utal, amely bár elsőre meglepő lehet, de nagyon is jól passzol a parfümbe, sőt ez a jegy adja meg az egyik karakterét. A virág és gyümölcsjegyek nagyjából egyforma arányban keverednek. Nem tudom pontosan milyen gyümölcsök alkotják a gyümölcsös jegyeket, de ahogy ma napközben megszagoltam, az ananász és a barack jutott egyből eszembe, utóbbi lehet köszönhető a barackvirágnak is. 

Fej jegyek: pezsgő, gyümölcsös jegyek
Szív jegyek: barackvirág
Alapjegyek: fás jegyek, ámbra, borostyán


A tartóssága és az illat intenzitása nagyon jó. Első használatkor "elkövettem azt a hibát", hogy két fújást fújtam magamra, így viszont a megszokottól sokkal intenzívebben éreztem még órák után is a parfümöt magamon. Csak reménykedni tudtam, hogy azoknak, akik körülöttem vannak nem túl erős, hiszen ha én ennyire erősen érzem 2-3 óra elteltével, ők hogyan érezhetik. Ezzel csak annyit akartam érzékeltetni, hogy reggelente szerintem egy fújás is elég az intenzitása miatt, és tényleg tartós parfümről van szó. Egész napos viselés során a csuklómon nap végére eléggé megkopott már az illat, viszont  ruhám elég jól megtartotta. A Chopard Wish parfümöm nem veri tartósság tekintetében, de azt hiszen a második hely környékén lehet.Ismeritek ezt az illatot?

Nincsenek megjegyzések