Üzemeltető: Blogger.

The Body Shop Rainforest Shine sampon


Samponokról nem sokszor írok tesztet, pedig szeretek kísérletezni velük és már elég sokat kipróbáltam. Emiatt csak a legnagyobb kedvenceim vásárolom újra, ezek közé tartozik a The Body Shop Rainforest Shine sampon is, amelyet még kicsit régebben használtam és szerettem meg, gondoltam ideje visszatérni hozzá, míg a kísérletezős kedvem fel nem támad. 

Amiért eszembe jutott megvásárolni az az volt, hogy elkezdtem igyekezni figyelni, milyen összetevők vannak a samponomban, tusfürdőmben, dezodoromban és egyéb termékekben, amiket használok. Lehet a későbbiekben összegyűjtöm mind egy csokorba, és megmutatom őket egy nagy véleményezős bejegyzésben, ha kíváncsiak lesztek rájuk.  Visszatérve a samponra a The Body Shop samponok nem tartalmaznak szilikont, parabeneket és szulfátot sem.


A szilikonmentes samponokról sok szó esett az elmúlt években, ezért gondoltam most a szulfátokról írok. Amit tudni kell erről, és általában a szulfátmentes samponokról, hogy kevésbé habzanak, mint a szulfátokat (ált. SLS - Sodium Lauryl Sulphate) tartalmazó társaik. Elsőre szokatlan, sőt bosszantó lehet, de van egy jó trükk,  amit a csomagoláson is olvashatunk egyébként. Már a tenyerünkben keverjük  össze a sampont vízzel, és ezt a keveréket oszlassuk el a hajunkon. A másik, ami nekem bevált, hogy két körben mosom meg a hajam. Először csak nagyjából mosom meg kevesebb mennyiséggel, mint amennyit alapból használnék, ekkor mindig nehezebb eloszlatni a sampont, majd a második körben már sokkal könnyebb. Így biztos lehetek abban is, hogy rendesen megmostam a hajam és nem marad zsíros, mert sajnos volt már, hogy előfordult ilyesmi a natúr samponoknál, főként azért mert nem jutott el mindenhová a sampon. Tisztítani szépen megtisztítja a hajat. Balzsamot nem mindig használok utána, de minden második alkalomnál érzem, hogy kell egy kis extra a hajamnak, balzsam vagy pakolás, főként a végeknek. 

A termékcsaládból eddig csak ezt a Shine verziót használtam, ami normál, száraz hajra lett kitalálva, ígérete szerint szép fényessé varázsolja a hajat. Utóbbi megítélésében mindig olyan kis bénának érzem magam, így ezt most inkább se nem megerősítem és se nem cáfolom. Minden esetre szerintem egy remek, szép összetevőkkel rendelkező samponról van szó, ami ráadásul jól tisztít, puha lesz tőle a hajam, és egy kicsit ki is tolja a két hajmosás közti időt, tehát kevésbé zsírosodik a hajam, amikor ezt használom.

Értékelés
♥♥♥♥♥

Ti próbáltátok már a The Body Shop samponjait? 
Tapasztalat?

2 megjegyzés

  1. Nálam csak a banános páros kedvenc, a Rainforest-családot még nem próbáltam, de az ajánlásod alapján egyszer, egy távoli galaxisban majd sort kerítek rá. Csak azért, mert legalább három adagnyi sampon-balzsam páros várakozik most nálam elfogyasztásra, és közülük az egyik páros az említett banános...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na most kíváncsi lettem a banánosokra is! Lehet legközelebb kipróbálom őket! Köszi a tippet!

      Törlés