Délután a barátommal vásárlás után ettünk az Ikeában 2-2 fánkot, és annyira finom volt és jól esett, hogy már hazafelé a villamoson utazva fánkrecepteket kezdtem keresgélni. Találtam is egy nagyon egyszerűt és gyorsat, amibe élesztő helyett sütőpor kell, így nem kell kelesztgetni a tésztát, csak összekeverni mindent. Ekkora mennyiség maximum fél óra alatt megvan, így vacsorára már ehettük is a fánkocskákat.
Hozzávalók
200g tejföl
1 db tojás
30 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
4 ek porcukor
+ olaj, amiben kisütjük
Az elkészítés tényleg nagyon egyszerű, a tojást tejfölt és porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a liszt és sütőpor keverékét. Összegyúrjuk a tésztát, majd a lisztezett pulton/deszkán kilapogatjuk. Ha valaki szeretné használhat sodrófát, de én a kezeimmel is könnyen ki tudtam lapogatni és már szaggathattam is a fánkokat. Nincs semmi formám egyelőre, úgyhogy egy poharat használtam, a lyukhoz pedig egy sótartóüveget - találékonyság. A kiszaggatott fánkokat forró olajban sütjük ki, ha megpirult az egyik oldala, megfordítjuk, ha a másik oldala is, akkor készen is van. Porcukorral és fahéjas porcukorral szórtam meg őket, már így önmagukban is finomak, de lekvárral az igazi.
Ha tudtok valami hasonlóan gyors és egyszerű receptet, osszátok meg velem és a többiekkel!
Nagyon guszta, és tényleg egyszerűnek tűnik a recept :)
VálaszTörlésHuh ez a recept nagyon jól hangzik! :) Szerintem ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésMúlthéten háromszor is csináltam, mert tényleg gyors és nagyon finom :D
Törlés