Üzemeltető: Blogger.

Karácsonyi Tag

Boldog Karácsonyt Kívánok minden kedves olvasómnak! Mára stílusosan egy karácsonyi tag-et hoztam. Eredetileg videót szerettem volna készíteni, de annyira sűrű napjaim voltak, aztán meg szépen megfáztam, hogy végül nem sikerült. Sebaj! Karácsony után lesz másfél hetem, amit ugyan tanulással is tölteni kell, de közben igyekszem majd minél többet videózni. A kérdéseket egyébként több tag-ből válogattam össze.



1. A valódi vagy a műfenyőt kedveled jobban?
Tavaly még azt mondtam volna, hogy a valódit, de már megbarátkoztam a műfenyőkkel is. Nálunk itthon mindig valódi fenyő van, de ha majd már külön lakom/lakunk és saját fánk lesz, akkor tuti, hogy majd műfenyőt vagy cserepes fenyőt választunk, ezt már megbeszéltük. 


2. Mikor díszítitek fel a fát?
Ma, azaz 24-én valamikor kora délután.

3. Mi a hagyományos karácsonyi ebéd nálatok?
Halászlé és rántott hal krumplipürével, zöldségekkel. Bejgli, bár ezt annyira én személy szerint nem szeretem. A többi  sütemény készítése majd csak holnap kezdődik, ugyanis 26-án jönnek vendégek.


4. Kedvenc karácsonyi étel?
Egyértelműen a halászlé. Gyerekkoromban nem szerettem, de most már az hiányozna legjobban a karácsonyi menüből, ha lecserélnénk. És van még egy, ami annyira, sőt egyáltalán nem karácsonyi, de nekem egybeforrt a karácsonnyal, az pedig a sajtostallér, nem a boltban kapható, hanem van egy rokonom, aki saját maga készíti, és valami isteni. Minden karácsonykor mikor meglátogatjuk őket készít, mi pedig unokaöcsémmel mindig rávetjük magunkat.

5. Kedvenc karácsonyi/téli ital?
Szinte mindet kedvelem. Jöhet forralt bor, tea, forró csoki, egy finom valamilyen "karácsonyi" ízesítésű kávé, de a kedvenc a puncs. Ha valaki hozzám hasonlóan nagyon kedveli, akkor mindenképp próbálja ki a Milford Snow Waltz teáját, ami narancsos-rumos és így hasonló íze van, mint a puncsnak. Valami isteni! Tuti betárazok, majd belőle, mert sajnos csak a  téli időszakban kapható.


6. Kedvenc karácsonyi/téli illat?
A karácsonyi/ téli illatok szinte mindegyikét nagyon kedvelem: narancs, fenyő, alma, vanília, fahéj, mézeskalács... Mindenképpen legyen jó tömény az illat! Ha választani kéne, akkor talán az alma-fahéj kombinációja lenne a befutó.

7. Melyik a kedvenc karácsonyi zenéd?
Christmas is all around az Igazából szerelem c. filmből és a Santa Baby szinte bárki feldolgozásában.





8. Melyik a kedvenc karácsonyi filmed?
Igazából szerelem - kinek nem?! Talán annak, aki nem látta még. :D Emellett a Reszkessetek betörők és Bridget Jones, ami nem kifejezetten annyira karácsonyi, de egyből eszembe jutott, úgyhogy nekem az.

9. Mikor nyitjátok ki a karácsonyi ajándékokat?
24-én délután/kora este. Igazából, amíg kicsik voltunk, amikor besötétedett, a Jézuska már hozta az ajándékokat, mert tudta mennyire nem bírunk már ki izgalomban még egy-két órát. 


10. Csomagolópapír vagy ajándéktasak?
Karácsonykor a csomagolópapírt részesítem előnyben, bármikor más alkalomkor az ajándéktasakokat.

11. Karácsonyi divat, hogy néz ki nálad?
24-én, mivel itthon vagyunk délig pizsama, aztán a közös ebédhez felöltözök valami kényelmes, hangulatában karácsonyi (pl. színekben piros, zöld vagy karácsonyi mintás) ruhába, most például egy kötött pihe-puha pulcsit és farmert veszek majd fel. 25-én és 26-án csinosabban öltözök, előkerül a szoknya, blúzok, ruhák, ugyanis akkor jönnek és akkor megyünk családtagokhoz. 


12. Elutazol karácsonykor vagy otthon maradsz?
24-én itthon vagyok a közeli családdal. Aztán másnap mi megyünk rokonokhoz, azokhoz, akik itt a faluban laknak - már alig várom a sok finomat - aztán 26-án ők jönnek hozzánk. Nekem valamikor majd barátom családjánál is be kell iktatnom egy ebédet. Ezenkívül két ünnep között nem mindig ugyan, de ha tudjuk meglátogatjuk a pesti rokonokat is.


13. Kinek a legkönnyebb és kinek a legnehezebb ajándékot venni?
Ez nálam mindig változik. Most a legkönnyebb talán anyának volt, már novemberben, amikor a szülinapjára volt, kitaláltam, hogy mit kap majd karácsonyra. A legnehezebb barátomnak volt, aki ráadásul nem is segített a dolgomon. Pedig azt hittem kisebb öcsémnek lesz nehéz, mert épp határon áll a gyerek- és már nem annyira gyerek szinten, így nehéz, hogy játékot már nem, komolyabb dolgot még nem, de megoldottam.


14. Legidegesítőbb dolog ebben az időszakban?
A sok ember a boltokban. Én azt sosem tudom elviselni, ezért mindig igyekszem olyankor vásárolni, amikor tudom nincsenek sokan, pl. Glamour-napokon is péntek reggel szoktam vásárolni. A gond, hogy ebben az időszakban nincs olyan időpont, amikor ne lenne tömeg.

15. Legjobb dolog ebben az időszakban?
Az egyik, hogy találkozunk a legtöbb rokonnal, azokkal is, akiket évente csak 1-2-szer látok és az ajándékozás. Imádok ajándékokat vásárolni, mióta "felnőttem" és nem rohanok oda az ajándékokhoz, én vagyok az utolsó, aki kibontja őket, mert szeretem figyelni a többiek reakcióit. Am. nagyon viccesebb bontok ajándékot, kb. mint egy csiga - biztos borzasztó idegesítő lehet, annak akitől az ajándékot kaptam és azt várja, hogy bontsam már ki- igyekszem nem letépni, hanem szépen leszedni a ragasztónál, mint Monica, a Jóbarátokban, csak én azért nem vasalom ki és teszem el jövőre :D És még megemlíteném a sok-sok finom ételt, töménytelen mennyiségű sütit.

Remélem tetszett ez a TAG, ha van kedvetek, ha nem is az összesre, de egy-két kérdésre válaszoljatok kommentben.


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

Nóra

1 megjegyzés