Üzemeltető: Blogger.

DIY Rose Gold fém hatású dísz


A Youtube-ot bújva találtam rá erre a filléres DIY szobadekorációs ötletre, ami szerintem hihetetlenül jól néz ki. Már többször nézegettem az ehhez hasonló fém rácsos dekorációkat, de nem szívesen adnék ki annyi pénzt rájuk, amennyibe általában kerülnek. A DIY változatot szörnyen egyszerű elkészíteni, és az a pár alapanyag is könnyen beszerezhető.

A fém hatású geometriai díszekhez mindösszesen szívószálra, drótra és festékre van szükség. Szívószálból én a hagyományos mindenhol kapható csíkos szívószálat használtam, de bármilyen jó. Válasszatok olyan vastagságút és hosszúságút, amilyet csak szeretnétek. A drót az Obiból van, kötöző drót talán a neve, kergettem egy ideig, mert jól elrejtették, de egy eladó gyorsan útba tud igazítani. Persze hobbiboltokban is kapható megfelelő drót. Hogy milyen is a megfelelő, függ a szívószáltól is, nyilvánvalóan, hogy beleférjen, de legalább 2-3x is, kellemesen tudjuk hajlítgatni, de legyen tartása. Rose gold, illetve rezes díszeket szerettem volna, ilyen festéket pedig ritkábban találni, mint  például aranyat vagy ezüstöt. A hobbiboltokat ajánlom, ahol olyan festéket vagy festékspray-t vegyetek, ami a műanyagot befesti. Egy jó tipp még a makettfesték, én is ezek közt találtam rá erre a rezes rose gold hatásúra. A Müllerben 800 Ft körül van egy elég kis dobozka, de máshol nem találtam hasonlót, illetve nem is használtam el mind, kb. a 4-ét, így másra is jó lesz.


Nem nehéz kitalálni, a szívószálakat össze kell fűzni a kívánt alakra, majd befesteni. A munkafolyamatot nem fotóztam be, de linkelnék egy oldalt, ahol lépésről lépésre fotók vannak, és csak pár hasznos gyakorlati tanácsot osztanék meg.
- A dróthajlítgatáshoz jól jön egy kis fogó, vagy ha nincs otthon akkor egy szemöldökcsipesz.
- Jobb egy egész drótszálból felépíteni a díszt, mint később pluszokat kötözgetni hozzá.
- Minél többször fűzzük át a drótot a szívószálakon annál stabilabb lesz a végén.
- Érdemes több "útvonalon" is átfűzni a drótot, azaz 4-5 szívószálanként plusz egyszer körbefűzni a drótot, nem az eredeti útján. (Remélem érthető valamennyire.)
- Festésnél érdemes több réteget felvinni, az első lehet szinte alig fogja be a szívószálat, de ez alapot képez, és utána már jobb lesz a fedés.
- Kísérletezzetek bátran a formákkal! A lapos díszt már magamtól minta alapján készítettem.


Nektek hogy tetszik? Nekem az egyik kedvenc megvalósított DIY-om lett!

4 megjegyzés