Üzemeltető: Blogger.
Ma egy picit személyesebb dologgal jönnék, mint eddig, azt hiszem ennyire még nem nyíltam meg nektek, és őszintén szólva az életben sem sok mindenkinek nyílok meg ennyire. Nem voltam benne biztos, hogy írjak-e róla, de úgy éreztem most már muszáj kiírnom magamból, mert ezek a dolgok sokszor elgondolkoztattak már, és mindig sokat agyaltam rajtuk. Ami miatt most ismét előkerültek a gondolatok, vagy csak előrébb, mert tényleg heti szinten eszembe jut a téma vagy annak egy része, az egy komment, amit kaptam. Ezt a kommentet, illetve pár véletlen elgépelést kijavítva és a nem bántásból mondom részt lehagyva olvashatjátok a képen. Annyi minden egyből eszembe jutott, mikor elolvastam, hogy nem is tudom hol kezdjem.


Az egyik a sok közül az, hogy szerintem nem szép dolog ilyet kérni valakitől, mármint az, hogy legyen másmilyen, ne önmaga. Nyilvánvalóan, aki írta, az nem régóta nézheti a videóim, és nem ismerhetett még meg eléggé, mert valószínűnek tartom, aki több videóm látta az már ismer annyira, hogy az, amit most tanácsoltak, hogy tegyek, nem én vagyok. Az életben is inkább a komolyabb vonalat képviselem, néha viccelődök is, hogy olyan, mintha már belül idős lennék, legalábbis biztos nem 20. Nyilván tudok hülyéskedni, és van az az alkalom, amikor szeretek is. Jó ez most furán hangzik, hogy van az az alkalom, mintha évente kétszer lenne ilyen :D, de nem úgy értem, csak szeretem, ha komolyan vesznek és csak akkor vagyok hülyéskedős kedvemben, ha olyannal vagyok, aki közel áll hozzám. Általában, hacsak nem borzasztó kedvemben kapnak el (de lehet még akkor is) igyekszem mindenkivel kedves lenni és mosolyogni. Azt teljesen megértem, amikor olyat írnak valakinek, hogy merjen önmaga lenni a videókban, mert saját példából kiindulva mondom a videózás elején nehéz ellazulni és teljesen azt hozni, mint az életben, még ha valaki a kamera elé született is, ez utóbbi nyilván nem én vagyok. Azt kérni azonban, hogy legyél ilyen vagy olyan, csak azért, hogy jobban szeressenek, szerintem nem szép. 

Nagyon sok felé tudnék még mászkálni téma szempontjából, de nem tudom pontosan miről írjak most, mi az, ami esetleg egy másik bejegyzést érne, és mi az, amit jobb, ha ide írok le, így mire ezt a mondatot leírtam, sok-sok más mondatot kezdtem el, majd töröltem ki. Amit még a sok gondolatom közül most nagyon fontosnak tartanék az az, amit én tényleg nagyon komolyan gondolok, az nem más, mint az, hogy mennyire fontos mit hagyunk magunk után az interneten. Nagyon sok emberben, sőt a többségben nem tudatos, hogy amit ma leírsz, felraksz az 10-20 év múlva is hatással lehet az életedre, így szerintem mindenkinek át kell gondolnia, hogy mi az, amit nem fog megbánni. Ehhez a témához kapcsolódva is el tudnék barangolni messzire, de csak pár mondat elejéig belekapok. Pont ez az a dolog, ami miatt én a fiatalabbaknak azt tanácsolnám, hogy várjanak a videózással, mert szerintem tizennéhányévesen ezt nem tudja senki mérlegelni, nyilván vannak kivételek, akik már érettebben gondolkoznak, de általában nem ez a jellemző. Visszatérve ahhoz, ahová ki szerettem volna lyukadni, ez nálam fejben mindig is egy nagy vívódás, ugyanis üzletasszony szeretnék lenni (hát ez a szó nem a legjobb), még én sem tudom pontosan, hogy mi, de most pillanatnyilag valamilyen gazdasági elemző, pénzügyi vagy biztosítási szakember felé húz a szívem, és nem tudom, hogy a karrieremre nem lesz-e negatív hatással az, hogy videózom/videóztam. Folyton ott van ez a fejemben és mindig sokat gondolkozom rajta, most, hogy feljött ez a téma a kommenttel még többet és, hogy őszinte legyek, csak emiatt jut eszembe az, mostanában nagyon sokszor, hogy abbahagyom a videózást, annak ellenére, hogy nagyon szeretem csinálni és úgy látom a visszajelzések alapján vannak, akiknek hasznos, amit csinálok. Képzeljétek el, hogy elmegyek egy komoly állásinterjúra, ahol látták, hogy mondjuk két éve az egyik videómban hülyét csináltam magamból. Ti felvennétek a munkára, egy komoly munkára, ahol felelősséget adnak a kezembe és sok minden múlhat a döntéseimen? Ha nem ilyesmi szakmák felé gondolkoznék, hanem olyanokon, ahol ez kevésbé komoly dolog, akkor nem így állnék hozzá, de szerintem így egyáltalán nem engedhetem meg magamnak, még ha a személyiségem olyan lenne sem, hogy hülyéskedjek egy videóban.

Végül pedig, amiről még szeretnék írni az az, hogy menyire fontos, hogy önmagatok legyetek. Ebben nekem is nagyon, de nagyon sokat kell fejlődnöm, sokszor nem merek önmagam lenni a való életben, igyekszem megfelelni az embereknek, ami nem feltétlen rossz, de egy megfelelő egyensúlyt kell szerintem találni. Mikor belekezdtem a videózásba nagyon féltem attól, hogy itt aztán jönnek a vélemények rólam vegyesen, senki nem kertel és, hogy ezt hogy fogom bírni, mert az életben sem viselem jól. De teljesen ellentétes dolog történt, mint amit vártam volna, sokkal erősebbé tesz, ugyanakkor sokkal kevésbé érint. Megtanultam, hogy attól még, hogy valakinek rossz a véleménye, sokszor csak bántásból mondja és ha nem is, akkor is az az ő véleménye, attól én nem leszek kevesebb és rosszabb. Meg kell tanulni megfelelően értékelni ezeket a véleményeket, úgy, hogy egyik irányba se mozduljunk túlzottan, se ne úgy álljunk hozzá, hogy nem érdekel mit gondol, mert én tökéletes vagyok, se ne úgy, hogy összetörjünk tőle és túlagyaljunk egy-egy ilyen véleményt. Ezen még nekem is nagyon sokat kell dolgoznom, nyilván nem azon, hogy tökéletesnek gondolom magam és vegyek vissza magamból :D, de azt hiszem jó úton haladok és ez az egyik nagyon fontos dolog, amit a youtube-ozás elkezdésének köszönhetek. 

Ha tehát valaki nem kedvel abból, amit lát és abból, amit következtet rólam (mert nyilván igazán megismerni csak akkor tudna bárki is, ha személyesen megismerkednénk), akkor én nem fogok csak azért változtatni, hogy megszeressen. Ha nem szeret, hát ne nézzen, az interneten már minden fenn van, így amit mondok vagy írok nagy valószínűséggel máshogy megfogalmazva már fenn van a neten, max. más nyelven. Ami a véleményem egy-egy dologról nyilván nincs, de hasonló vélemények szintén, és amúgy is, ha nem szeret, akkor ne akarja már hallani a véleményem. Én szeretnék hasznos dolgokról írni, videókat csinálni és ezzel segíteni másoknak, nem pedig show-t csinálni és szórakoztatni. Nyilván vannak olyan videók is, de nem ez az elsődleges és azok semmi olyan halálranevetem magam a videón videók. Tisztában vagyok vele, hogy ezek kevésbé nézettek, de ez engem nem érdekel.

 Akik pedig szeretik, amit csinálok, szerintük hasznos és nem irritálom őket, azokat nagyon szívesen látom a csatornámon és a blogon, nagyon hálás vagyok a sok szeretetnek, amit tőlük/tőletek kapok, nekik szól az általában kérdés helyén álló szócska.

Köszönöm,



ui.: Akik a hangom nem szeretik, azoknak üzenem, már jelentkeztem egy hangváltoztató műtétre :D

17 megjegyzés

  1. Abszolút egyetértek veled! Komolyan, az a jó, hogy minden ember különbözik, más temperamentumú/beszédstílusú/beszédtempójú, ugye a Youtube-osok között is, szóval mindenki megtalálhatja az ő ízlésének megfelelőt. Te az érettebb, kifinomult korosztályt képviseled, amit nagyon ütne, ha hülyéskedve adnád elő pl. a haul videóidat -_- azért szeretünk mert olyan vagy, amilyen! <3 aki pedig ezt nem képes felfogni, hanem a saját ideálja képére akar formálni, az elmehet a sunyiba. De komolyan. Az embereknek semmi se jó, én azt kaptam meg, hogy "beszélhetnél kicsit lassabban és kevésbé temperamentumosan, mert kicsit idegesítő, nem véletlenül néznek fiatalabbnak." Könyörgöm, én ilyen vagyok -_- azzal, hogy videózunk és blogolunk, azt vállaljuk fel, amilyen a személyiségünk, nem pedig valami álszemélyiséget, hogy mindenki elégedett legyen. Mert olyan nem létezik! Egyiknek az a baja, hogy nyugodtan beszélsz, a másiknak az, hogy gyorsan beszélsz, eh, van akiknek semmi sem jó...
    A lényeg az: mi szeretünk és ne hagyd abba! :P <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, amiket írtál! <3 Nyilvánvalóan tudom, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, és annak ellenére, hogy van egy késztetés bennem, hogy mindenkinek megfeleljek, azért belátom, hogy ez butaság és nem is lehet. De az jó lenne, ha mindenki belátná ezt, hogy kb. felesleges ilyet írni :D

      Törlés
  2. szia, nagyon jó kis poszt : ) én szerintem már a legelső videód óta néződ vagyok és engem pont a kellemes hangod fogott meg és az a nyugodtság ahogy beszélsz ...én személy szerint az ilyen videósokat sokkal jobban szeretem mint azokat akik vihorásznak össze vissza és fölösleges infókkal húzzák az időt..szóval ne hagyd abba főleg ha szereted ezt csinálni : ) rossz indulatú emberek meg mindig lesznek..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm! Emlékszem is rád, hogy régóta nézőm vagy. :)) Több ilyen visszajelzést is kaptam már, aminek örülök és tudom vannak, akiknek pont ezek a videók tetszenek jobban (általában nem a fiatalabb korosztály). Valószínűleg pont nem azok fogják egyébként elolvasni, akiknek aztán igazán szól ez a bejegyzés, akiket lenne, ha elgondolkoztatna, de muszáj volt kiírnom. Szerintem egyébként ő pont nem rosszindulatúnak szánta, csak nagyon beletalált abba, amin amúgy is szoktam elmélkedni :D

      Törlés
  3. De szeretem, amikor megírok egy többmondatos hozzászólást és eltűnik... Szóval én is nemrég kezdtem blogírásba és én is többször belegondoltam már, hogy mi lesz, ha meglátja valamelyik posztomat a főnököm, vagy egy kollégám, ex tanárom, vagy akár valamelyik szülő (oviban dolgozom). Pedig sosem voltam egy hű de gátlásos emberke, mindig felvállalom a véleményem mindenkivel szemben, akkor is ha ez konfliktushoz vezet. De mégis furcsa belegondolni, hogy mi lesz, ha valaki rá(m)talál. Emiatt maximálisan megértelek és szerintem mindenki, aki blogot ír vagy videózik. A személyiségedről pedig annyit, hogy igenis van olyan, aki a komolyabb, értelmesebb, nyugodtabb videósokat szereti, többek közt én is. Persze néha jó nevetni a hülyeségeken, de alapvetően akikben megbízom és azt mondom egy videó után, hogy elhiszem neki, amit mond és akár megveszek egy terméket, amit ajánl, az ez a kategória, amit te is képviselsz. Szóval kitartás, fel a fejjel és csak így tovább! :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óh igen én is mennyire szeretem, mikor a jól megírt komment eltűnik. Köszönöm, hogy írtál! Tényleg nagyon ijesztő tud lenni, hogy valaki megtudja, akit ismersz. Nyilván nyíltan írod a blogod, azt szeretnéd, hogy olvassák, de nagyon fura belegondolni, hogy az is megtudja és olvassa, akit ismersz. Eddig szerencsére csak pozitív volt, mikor valaki megtudta, de azért még mindig tartok tőle, hogy újabb emberek is megtudják :D Olyan fura ez a helyzet szerintem. Tényleg köszönöm még egyszer, amiket írtál! <3

      Törlés
  4. Nóri! Amikor rád találtam teljesen felüdülés volt, hogy a sok gyors és vihorászós videó után van valaki, akinek ilyen megnyugtató a hangja. Ha ki akarok kapcsolódni akkor elég megnéznem egy videódat mert teljesen kikapcsol és tök jól érzem utána magam mert egy kicsit "felfrissülök". Semmiképpen ne hagyd abba mert vannak olyan emberek akik szeretnek, és szükségük van a te véleményedre/tanácsodra. Akik pedig csak utálkozó kommenteket tudnak írni a kényelmes székükből, azoknak pedig üzenem, hogy inkább keressenek barátokat vagy tegyék hasznossá magukat. :) Csak így tovább!! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!!! Örülök, hogy nyugtató a hangom számodra és szereted hallgatni, és felfrissülsz a videók után :)

      Törlés
  5. Szia Nóri! Én szinte a legelső videók óta nézlek, és az egyik legszimpatikusabb magyar bloggernek/videósnak tartalak! Mindig kedves, és összeszedett vagy a videókban, és sok hasznos ötletet kaptam már tőled. Rossz lenne ha abbahagynád a videózást, de természetesen ez a te döntésed. Szerintem ne foglalkozz az ilyen kommentekkel, abszolút nincs igazuk! Maradj mindig önmagad! :-)

    VálaszTörlés
  6. Nem szeretném túl szaporítani a szót, rövidre fogom:) Szerintem tudod, hogy már egy ideje figyelemmel kísérem a munkásságodat. Sokakkal egyetemben én azt javaslom, hogy amíg van kedved a kamera elé ülni, szeretnél nekünk segíteni, tanácsot adni, tapasztalatokat átadni, TEDD is!!! Rosszakarók, kritikák mindig is lesznek. Ha építő a kritika, érdemes megfontolni, ha pedig tényleg csak rosszalló, oda se neki!:)
    Személy szerint én pontosan azért keresem minden héten a videóidat, mert egy nyugodt, összeszedett, nem hahotázó, megfontolt és hasznos videót szeretnék megnézni. Valóban úgy gondolom, hogy talán pont ezek miatt lehet abban valami, hogy az "idősebb" korosztály kedvel leginkább, de ezzel szerintem nincs is semmi baj...
    Mi szeretünk és szeretjük, amit csinálsz!:) Kitartást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Eszter! Örülök, hogy azoknak, akik már régebb óta néznek lejön tényleg, hogy milyen vagyok :)

      Törlés
  7. Teljes mértékben egyetértek veled. Ne legyél más milyen, csak azért mert valaki úgy akarja (ráadásul egy idegen). Az aztán nagyon izgalmas lenne, ha mindenki utánozná a másik stílusát, mindenki ugyanolyan lenne, ugyanolyan hangvételű, ugyanolyan stílusú videókat csinálna. Egyébként van néhány youtube-os leányzó, aki hiába csinál jó videót és beszél érdekes dolgokról, én egyszerűen nem bírom hallgatni annyira irritál a stílusa, az affektálása, hogy túl produkálja magát, és állandóan úgy csinál, mintha valami nyomi lenne, és egyáltalán nem áll jól neki :D Van NÉHÁNY olyan is, akinek jól áll ez a hülyéskedés, és szeretem nézni őket, de ez csak néhány. Lehet, hogy azért mert már jó ideje nézlek, de én el sem tudnám képzelni, hogy most te nekiállj "jófejkedni", szánalmasan hangzik. Én úgy szeretem a videóidat ahogy vannak, és nagy valószínűséggel a feliratkozóid sem azért iratkoztak fel, mert nem csinálod elég jól, az ilyenekkel jól teszed ha nem is foglalkozol, szerintem senki sem a bohóckodás miatt fog jobban szeretni. :) A munkás részével is egyetértek, de a te videóid teljesen vállalhatóak, azzal szerintem nincs gond, hogy valakinek ilyen jellegű hobbija van, ha normálisan csinálja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja igen, hangváltoztató műtétre pedig semmi szükség, neked van a legmegnyugtatóbb, legkellemesebb hangod a youtube-osok közül, de ezt már tudod :D

      Törlés
    2. Én sem tudom magam elképzelni olyannak :D röhögök magamban, ha csak megpróbálom elképzelni is :D Köszönöm szépen a leírtakat! Remélem tényleg nem lesz sosem hátrányom belőle, hogy ez a hobbim :) A hangomra tett megjegyzések igazából annyira nem hatnak meg, mert ez olyan, hogy változtatni nem tudok, megértem, ha valakinek nem tetszik, mert nyilván nekem is van olyan, hogy zavar valaki hangja, csak én azért nem mondom neki :D Vicces, hogy azért valaki mégis leírja a másiknak ezt.

      Törlés
  8. Én személy szerint nem a témáid miatt, hanem te magad miat kezdtelek el nézni. Ahogy beszéltél és magyaráztad a dolgokat akármiről, egyszerűen nagyon megnyugtató volt. Úgyhogy légyszives ne változz meg!
    Ez a hülyéskedés dolog szerintem teljesen kiborító. Nem akarok senkit megsérteni, (téged mennyire vagy jóba vele), de engem borzasztóan irritál mikor valaki folyamatosan vigyorog mint a bolonggomba és mindenen röhög, egyszerűen nem birom komolyan venni. Itt most FollowAnnára gondolok. Biztos nagyon sok tudása van de számom hitelét veszti sokszor amit mond és idegesé tesz a stílusa. Pedig nagyon sokszor érdekel amit mond és gazdagszom vele csak... nem nagyon lehet birni ezt a megjátszást.
    É nagyon örülök neki mikor először rád kattintottam hogy milyen harmónia "települt rám" azokban a percekben amíg hallgattalak és néztelek. Volt hogy olyan dolgodat néztem meg amihez totál semmi közöm és szükségem se lesz (pl online oldalak amiket nem látogatok) de mégis néztem és minden mert olyan jó volt :) Nagyon fiatalos vagy és energikus! De mégis határozott és nyugodt. :) Maradj ilyen! Remélem soha nem határozod arra magad hogy fölöslegesen telivigyorogsz mindent és erőltetett okádó hangokat adsz ki miközben széttépsz egy csomagolást (nem túlzok, bocsi)
    Ez az én véleményem volt. Lehet egyet érteni és nem is, lehet megfogadni tanácsot vagy akinek nem tetszik valami akkor megsértődni. :) De szerettem volna ezt megosztani, mivel nagyon szeretem Norit, és nem akrom hogy rossz irányba változzon egy hülye komment miatt! És ne agyalj fölöslegesen ilyen dolgokon, ismétlem légy önmagad ne változz meg! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Ahogy magam ismerem ez amit leírtál sosem fog megtörténni nyugi :D Azt hiszem én haragudnék magamra legjobban ha egyszer ez történne :D és biztos, hogy az még több embernek nem tetszene, mert nagyon látszódna, hogy nem én vagyok és amúgy is borzasztó színésznő vagyok.

      Törlés