Üzemeltető: Blogger.

Valentin-napi receptek - muffinok, tejszínes csirkés penne, eperkoktél


A Valentin-napi videó alá elég sokan írtátok már, hogy kíváncsiak lennétek a receptekre, így hát leírtam nektek őket. Egyik elkészítése sem túl bonyolult, és mindegyik garantáltan finom.                                                     



Tejszínes csirkés penne
- 1 csomag penne
- 65 dkg csirkemell
- 2 dl tejszín
- 1 pohár tejföl
- sajt
- só, bors, fokhagyma
- olaj

A tésztát megfőzzük, közben pedig neki is állhatunk a csirkének. Apró csíkokra vágjuk, majd kevés olajon átsütjük, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Ha már egy kicsit megpirult felöntjük a tejszínnel és pár percig főzzük. A főtt tésztás leszűrjük, majd egy hőálló tálba elkezdjük rétegezni a tésztát és a tejszínes csirkét. A tejét megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem pirult.


Epres joghurtos muffin
- 35 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 25 dkg eper
- 1- 1,5 dl eperjoghurt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom héja és leve

Kedvenc egyszerű muffin receptem
- 10 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 3 tojás
- fél csomag sütőpor
- vanília, vaníliás cukor


Nincs sok ördöngösség a receptben. Össze kell keverni külön a száraz (liszt,sütőpor) és külön a nedves hozzávalókat (vaj, cukor, vaníliás cukor, tojás, tej - ide zárójelben azokat tettem, amik idetartoznak, a második receptben nincs például tej, így nyilván azt nem kell bele tenni), majd ha külön összekevertük őket, akkor összekeverhetjük a vajas cukros keveréket a lisztessel. Én ezután szoktam a plusz ízesítő dolgokat beletenni, mint az első receptben a joghurtot és eperdarabokat, a másodikba pedig mivel a másik muffin, amit készítettem Oreo kekszes lett, így az összetördelt Oreo kekszeket. 


Krém a muffin tetejére
- 250 g mascarpone
- 200 g margarin
- porcukor

Ízesíthetjük például vaníliával/vaníliaaromával, csokidarabokkal, kakaóporral...



Eperkoktél
- Eperlé (én epres Cappy-t vettem)
- Eper, lehet mirelit is
- mentalevél
- lime és/vagy citromlé


Egy-két mentalevelet összetörünk vagy apró darabokra vágunk, majd hozzáöntjük a többi hozzávalót. Az epret közepes darabkákra vágjuk és beleszórjuk, ha mirelit, akkor még félig fagyosan is beledobhatjuk a koktélba, így egy kicsit lehűti, de egyébként jégkockákat is használhatunk erre a célra.




Remélem kedvet kaptatok és kipróbáljátok a recepteket, és ha már kipróbáltátok ízleni fognak!

2 megjegyzés