Üzemeltető: Blogger.

Jamie mini amerikai palacsintája

Tegnap Jamie amerikai palacsintáját sütöttem, eddig mindenkinél sikert aratott, és szinte mindig el kérték a receptjét, ami egyébként borzasztó egyszerű, úgyhogy gondoltam megosztom veletek is, hátha valaki kedvet kap hozzá. Mikor tegnap elkezdtem írni ezt a posztot jó sok bevezetőt írtam 3 kedvenc tv-s szakácsomról, úgyhogy poszt majd jön róluk, de még kicsit bővítek. 

Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 tojás
sütőpor (én két adaghoz szoktam 1-et, de ha nagy bögrét használtok méricskéléshez, akkor egy adaghoz mehet az 1)
cukor ( 3 evőkanál, de tapasztaljátok ki, mert a bögre mérete nem mindegy)
1 csipet só

Csak össze kell keverni a hozzávalókat és lehet is sütni. Melegítsük elő a tepsit, majd tegyünk bele egy kis olajat/vajat. 

Én egyszerre 3-4-et szoktam sütni, kb ekkora méretűeket, de nagyobbakat is lehet. 
Amikor elkezd buborékosodni és a teteje sem folyik már el akkor kell megfordítani.


Lehet csak én látom ki belőle, de olyan mintha egy szerelmes  pár csókolózna. :))

Még az idei trendnek is megfelel: Ombre palacsinta :))

A végén már sötét volt és nem tudtam lefotózni, de sokkal jobban összeraktam és közbeért, majd még egy belső kör is lett, kb. 50-et sütöttem tegnap. :)

Egyszerű, gyors és isteni! Fogyaszthatjuk lekvárral, pudinggal, nutellával, joghurttal ...  Jamie a könyvében egy kókuszos joghurtos öntetet készített hozzá, illetve mangót tett mellé. Most az jutott eszembe, hogy szívesen kipróbálnám már juharsziruppal :)

Ez a recept a karácsonyi részek egyikéből származik, illetve a Jamie főzőiskolája c. könyvben is benne van. A sorozatban két kislányával készíti el, nagyon édesek, youtube-on is fent van, ha valaki meg szeretné nézni. 
H kipróbáltátok írjátok meg, hogy sikerült és ízlett-e? :)
Puszi,
Nóra

5 megjegyzés